2022, december 1.
2.8 C
Budapest
-11.1 C
Moszkva

Oroszország már teszteli a Superjet és az MSz-21-es repülőgépek amerikai alkatrészeinek hazai fejlesztésű változatát

Az orosz állami Rosztyeh leányvállalata elektronikát fejleszt a Szuhoj Superjet-100 és MSz-21-es orosz polgári repülőgépek kommunikációs komplexumaihoz – közölte a holding sajtószolgálata.

“A Roszelektronika Holding elektronikus alkatrészeket fejlesztett a Superjet és az MSz-21 repülőgépek kommunikációs berendezéseihez. Az új eszközök műszaki paraméterei lehetővé teszik, hogy a fedélzeti rádiókommunikációs berendezések részeként teljes mértékben kiváltsák az amerikai termékeket” – közölte a vállalat.

Az eszközöket nagyfrekvenciás és ultranagyfrekvenciás elektromos áramkörök kommutációjára szánják, amelyek a radar- és kommunikációs berendezések részét képezik. A termékeket tesztelték.

Az alkatrészeket a penzai székhelyű NIIEMP fejlesztette ki a Nyizsnyij Novgorod-i székhelyű NPP Poljot felkérésére.

“A vállalat évente 1500 ilyen készüléket tervez gyártani a Poljot Kutató és Termelő Vállalat igényeihez. Készen állunk arra, hogy termékeinket más ügyfeleknek is felajánljuk – a gyártási kapacitás lehetővé teszi a berendezések termelésének megsokszorozását további megrendelések esetén” – tette hozzá.

A Poljot antennákat és kis hatótávolságú rádióállomásokat is gyárt a Superjet számára.

Amint azt június elején Jurij Boriszov, akkori miniszterelnök-helyettes megjegyezte, az MSz-21 hazai hajtóművel és a Szuhoj Superjet New 38 importált rendszerének és alkatrészének oroszra történő cseréjének befejezését 2023 végére tervezik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...