2022, augusztus 16.
27.5 C
Budapest
26 C
Moszkva

Több mint 80 lengyel zsoldost semmisített meg az orosz légierő a Donbasszban

Az orosz légierő csapást mért egy cinkgyárra a Donbasszban, ahol több tucat lengyel harcossal végeztek – közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium.

“Legfeljebb 80 lengyel zsoldost”, 20 páncélozott járművet és nyolc Grad típusú rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg Konsztantyinovka városában – közölte Igor Konasenkov altábornagy, a védelmi minisztérium szóvivője napi tájékoztatóján.

Hozzátette, hogy más területeken tüzérségi lövegeket, személyi állományt és drónokat vettek célba. Konasenkov elmondta, hogy egy Tocska-U ballisztikus rakétát fogtak el a levegőben a dél-ukrajnai Molodjozsnoje város közelében.

Az EU tagállamaiból és olyan országokból, mint az Egyesült Államok és Kanada, számos harcos harcol Ukrajnáért.

A hónap elején a Donyecki Népköztársaság egyik bírósága halálos ítéletet hozott két brit és egy marokkói állampolgárra, akik az ukrán erőknél szolgáltak. A zsoldosokat még nem végezték ki.

Oroszország február végén támadta meg a szomszédos országot, miután Ukrajna nem hajtotta végre az először 2014-ben aláírt minszki megállapodások feltételeit, és Moszkva végül elismerte a donyecki és luganszki köztársaságok függetlenségét a Donbasszban. A német és francia közvetítéssel létrejött jegyzőkönyv célja az volt, hogy a szakadár régiók különleges státuszt kapjanak az ukrán államon belül.

A Kreml azóta követeli, hogy Ukrajna hivatalosan is nyilvánítsa magát semleges országnak, amely soha nem csatlakozik az Egyesült Államok vezette NATO-hoz. Kijev ragaszkodik ahhoz, hogy az orosz offenzíva teljesen indokolatlan volt, és cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint a két köztársaság erőszakos visszafoglalását tervezi.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...