2022, augusztus 16.
30.4 C
Budapest
25 C
Moszkva
Array

Dmitrij Medvegyevet választották meg az Egységes Oroszország párt elnökének

Medvegyev - PutyinA várakozásoknak megfelelően Dmitrij Medvegyevet választotta meg elnökének a kormányzó Egységes Oroszország párt 13., tisztújító kongresszusán szombaton. Az orosz kormányfőt a korábbi pártelnök, Vlagyimir Putyin ajánlotta maga helyett a párt élére. Az államfő már áprilisban megtette javaslatát az elnökségnek, és a kongresszuson is ő terjesztette elő a Medvegyev pártelnökké választására vonatkozó indítványt. Putyin nem volt tagja a pártnak. Megválasztását követően Medvegyev kijelentette, hogy “demokratikusabb” és “nyitottabb” párttá szeretné tenni az Egységes Oroszországot. Hangsúlyozta, hogy a párt fejlődésének új szakaszába lép. Arra kérte a kongresszus résztvevőit,hogy változtassák pártjukat a leghaladóbb, leghatékonyabb és legvonzóbb oroszországi politikai erővé. Medvegyev azt a feladatot tűzte a párt elé, hogy a következő, 2016-os parlamenti választáson is győzzön. “Ez nem könnyű feladat, de képesek vagyunk rá. Megvan az akaratunk és az erőnk hozzá, és ami a legfontosabb, polgáraink bizalma is. Győzni fogunk” – mondta az új pártelnök, aki szerint csak egy eredmény tekinthető jónak, mégpedig minden választás megnyerése.

 

” Az Egységes Oroszországnak meg kell tanulnia elviselni az ütéseket és hatékonyan kell dolgozni az ország érett politikai rendszerében” – hangsúlyozta a kormányzó párt újonnan megválasztott elnöke, utalva a tavaly december 4-i parlamenti választás után felerősödött ellenzéki tiltakozó mozgalomra. Az orosz kormányzó pártnak kihívást jelent az is, hogy az idén elfogadott, a pártok nyilvántartásba vételét megkönnyítő új párttörvény révén megerősödhetnek az ellenzéket képviselő politikai erők.

A Manyezsban tartott kongresszus résztvevői elfogadták a párt alapszabályának módosítását, amellyel a demokratikus átalakulást szolgáló változások kerültek be. Ezentúl titkos szavazáson választják majd meg a pártszervezetek vezetőit minden szinten.

“Dmitrij Medvegyev elnökké választásával kisebb korrekció, jobbratolódás várható a párt irányultságában” – fejtette ki véleményét Dmitrij Orlov politológus, a Politikai és Gazdasági Kommunikációs Ügynökség vezérigazgatója.
Az Egységes Oroszország kongresszusára 30 országból érkeztek meghívottak, közöttük Tomislav Nikolic, Szerbia új, megválasztott elnöke.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Kuleba: a nyugati országok Ukrajna bukására várnak

Több nyugati ország arra vár, hogy Kijev megadja magát, és azt hiszik, hogy a problémáik azonnal megoldódnak - mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter egy...

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...