2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva
Array

CyberBerkut: A lengyel bérencek vonuljanak ki Ukrajnából

Megtámadták a lengyel elnök és a varsói értéktőzsde internetes oldalait csütörtökön az ukrajnai szakadárokhoz közeli CyberBerkut szervezet aktivistái, azt követelve, hogy “a lengyel bérencek vonuljanak ki Ukrajnából” – közölte a Rzeczpospolita.

A lengyel napilap az RMF FM hírrádióra hivatkozva azt írta, a hackerek a megtámadott honlapokon olyan nyilatkozatot helyeztek el, amely szerint Ukrajna területén Bartlomiej Sienkiewicz (lengyel belügyminiszter) vezette alakulatok tevékenykednek. Sienkiewiczet a hackerek háborús bűnösnek nevezték. Nyilatkozatuk szerint a lengyel kormány által támogatott “kijevi junta népirtó cselekedeteket követ el kelet-Ukrajnában”.

Lengyelország a hackerek szerint “az ukrán fasizmust” támogatja. “Washington megbízásából Lengyelország diplomáciai, politikai és katonai támogatást nyújt a nacionalistáknak” – áll a nyilatkozatban, amely azt is hozzáteszi: “El nem felejtjük, meg nem bocsátjuk.”

A lengyel elnöki hivatal nem erősítette meg a támadás tényét, de a hivatalos honlap nem működik. A varsói tőzsde 14 órakor újra beindult. Amint a Rzeczpospolita írja, a CyberBerkut az orosz-ukrán konfliktus kitörése után már a NATO, valamint az amerikai katonai magánvállalatok honlapjait is megtámadta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó