2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Cirkon hiperszonikus rakétákat rendelt az orosz védelmi tárca

Az orosz védelmi minisztérium újabb adag csúcstechnológiás Cirkon hiperszonikus rakétát rendelt – közölte a TASZSZ orosz hírügynökségnek egy, a katonai ügynökséghez közel álló forrás.

“Amint arról korábban beszámoltunk, az első szerződést egy tétel Cirkon gyártására 2021 nyarán írták alá. Egy további szerződés – idén ősszel” – mondta a forrás a pontos dátum megjelölése nélkül.

A forrás szerint a további szerződés több tucat rakétára vonatkozik, és 2023-ban kell befejeződnie.

A TASZSZ-nak egyelőre nincs hivatalos megerősítése a forrás által közölt információkról.

Korábban a rakéta állami tesztjeit az Északi Flotta Admiral Gorskov nevű fregattjának felhasználásával tartották. Oroszország 2021-ben kezdte meg a fegyver első tesztjeit egy víz alatti hordozóról, a Szeverodvinszk nukleáris meghajtású tengeralattjáróról. November elején a TASZSZ arról számolt be, hogy megtervezték és legyártották a rakéta mobil part menti indítóállványát is.

A Cirkon hiperszonikus rakétát a moszkvai régióban található Reutovban működő Gépgyártó Kutató és Termelő Szövetség fejlesztette ki és gyártja.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...