2023, február 8.
-3.1 C
Budapest
-6.5 C
Moszkva

Cirkon hiperszonikus rakétacsapást szimulált az orosz haditengerészet az Atlanti-óceánon

Az orosz védelmi minisztérium először töltött fel videofelvételt, amelyen az Admiral Gorskov fregatt az atlanti hadgyakorlatok során egy Cirkon hiperszonikus rakéta szimulációs indítását hajtja végre.

“A mai napon hajófedélzeti harcászati gyakorlatot tartottak, amelynek célja egy rakétacsapás végrehajtása volt egy ellenséges felszíni célpont ellen. A Cirkon hiperszonikus fegyvert több mint 900 km-es távolságig alkalmazták” – mondta a fregatt parancsnoka, Igor Krohmal első rangú kapitány a videóban, amelyet a védelmi tárca Telegram-csatornáján közöltek.

A szimulációs rakétaindítás célja teljes mértékben megvalósult – mondta.

“A mi forgatókönyvünk szerint az elektronikus indítás és a hajófedélzeti harci csapat munkája megerősítette a rakétarendszer tervezett jellemzőit, amelyeket az előzetes és az állami próbák során mutattak be” – mondta a parancsnok.

A Cirkon hiperszonikus rakétákkal felfegyverzett Admiral Gorskov nevű fregatt január 4-én indult hosszú távú bevetésre. Vlagyimir Putyin orosz elnök adta ki a parancsot a fregatt távoli vizekre történő bevetésére.

Az Admiral Gorskov fregatt korábban légvédelmi gyakorlatokat tartott a Norvég-tengeren, majd az Atlanti-óceán felé vette az irányt a kijelölt feladatok végrehajtására. Az orosz védelmi minisztérium korábban bejelentette, hogy februárra haditengerészeti gyakorlatokat tervez a dél-afrikai és a kínai haditengerészettel Dél-Afrika partjainál.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...

Az ukrán erők az oldalukon harcoló lengyel zsoldosokkal végeztek Ugledarban

Jan Gagin katonai elemző, a Donyecki Népköztársaság ideiglenes vezetőjének tanácsadója hétfőn azt mondta a TASZSZ hírügynökségnek, hogy az ukrán erők lelőttek egy csoport zsoldost,...

Kadirov: az év vége előtt befejeződhet a különleges hadművelet, a Nyugat letérdel

Az ukrajnai különleges művelet az év végéig befejeződik - jelentette ki Ramzan Kadirov csecsen vezető a csecsen nemzetpolitikai, külügyi, sajtó- és tájékoztatási miniszterrel, Ahmed...