2024, február 24.
11.3 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Cirkon hiperszonikus rakétacsapást szimulált az orosz haditengerészet az Atlanti-óceánon

Az orosz védelmi minisztérium először töltött fel videofelvételt, amelyen az Admiral Gorskov fregatt az atlanti hadgyakorlatok során egy Cirkon hiperszonikus rakéta szimulációs indítását hajtja végre.

“A mai napon hajófedélzeti harcászati gyakorlatot tartottak, amelynek célja egy rakétacsapás végrehajtása volt egy ellenséges felszíni célpont ellen. A Cirkon hiperszonikus fegyvert több mint 900 km-es távolságig alkalmazták” – mondta a fregatt parancsnoka, Igor Krohmal első rangú kapitány a videóban, amelyet a védelmi tárca Telegram-csatornáján közöltek.

A szimulációs rakétaindítás célja teljes mértékben megvalósult – mondta.

“A mi forgatókönyvünk szerint az elektronikus indítás és a hajófedélzeti harci csapat munkája megerősítette a rakétarendszer tervezett jellemzőit, amelyeket az előzetes és az állami próbák során mutattak be” – mondta a parancsnok.

A Cirkon hiperszonikus rakétákkal felfegyverzett Admiral Gorskov nevű fregatt január 4-én indult hosszú távú bevetésre. Vlagyimir Putyin orosz elnök adta ki a parancsot a fregatt távoli vizekre történő bevetésére.

Az Admiral Gorskov fregatt korábban légvédelmi gyakorlatokat tartott a Norvég-tengeren, majd az Atlanti-óceán felé vette az irányt a kijelölt feladatok végrehajtására. Az orosz védelmi minisztérium korábban bejelentette, hogy februárra haditengerészeti gyakorlatokat tervez a dél-afrikai és a kínai haditengerészettel Dél-Afrika partjainál.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Bloomberg: Magyarország blokkolta, hogy az EU közös nyilatkozatot adjon ki Ukrajnáról

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatot írjanak alá az ukrajnai orosz különleges hadművelet megindítása óta eltelt két év alkalmából - írja...

Felmérés: a franciák többsége nem akarja Ukrajnát az Európai Unióba

Ukrajna uniós csatlakozásának kilátása szinte egyöntetűen megosztja a francia társadalmat - derült ki a CSA kutatóintézet új felméréséből. A pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmények szerint...

Legalább 15 ezer ukrán menekült lett hajléktalan az Egyesült Királyságban, mert a támogatók kidobták őket

A brit kormány pénteken közzétett jelentése szerint legalább 15 000 ukrán menekült kért hajléktalansági támogatást, miután megromlott vagy véget ért a kapcsolatuk brit támogatóikkal. Január...
spot_img

Videó