2022, december 1.
5.5 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Zelenszkij: Herszon a miénk, de a Donbasszban pokoli orosz támadás van

Volodimir Zelenszkij a Donbasszban az orosz támadásokra utalva azt mondta, hogy “ott egyszerűen pokol van”. Szokásos napi videóüzenetében hosszasan ünnepeltette magát Herszon miatt, majd közölte, hogy az ukrán erők a poklot élik át a Donbasszban.

“…Orosz támadások a Donbasszban. Ott a pokol van. Hihetetlenül brutális napi harcok zajlanak ott” – mondta Zelenszkij a napi videóüzenetében.

Előző nap, hosszas ostrom után, az ukrán fegyveres alakulatok elmenekültek Opitne faluból, amely az Avdijivka erődítmény déli részének megközelítését fedezte.

Korábban a Donyecki Népköztársaság megbízott vezetője, Gyenyisz Pusilin azt mondta, hogy a Donyecki Népköztársaság Ugledar melletti Pavlovka falu 90 százalékban mentes az ukrán fegyveresektől. Az Ahmat különleges erők parancsnoka, az LNR népi milícia 2. hadtestének parancsnokhelyettese, Apti Alaudinov szerint Pavlovka elfoglalása hídfőállást nyitott a további offenzívához a Donbasszban.

Korábban a RIA Novosztyi tudósítói arról számoltak be, hogy a Wagner-csoport harcosai heves harcokat folytatnak Artemivszk (ukrán nevén: Bahmut) – Opitne déli elővárosáért, miután végül kiszorították a kijevi csapatokat a városrészektől egy kilométerre fekvő Ivangrad faluból.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...