2023, február 1.
4.2 C
Budapest
0 C
Moszkva

Kuleba: Európa F-16-os vadászgépeket ad Ukrajnának

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szerdán kora reggel azt mondta, hogy meg nem nevezett “európai kollégák” dolgoznak azon, hogy amerikai gyártmányú F-16-os vadászgépeket szállítsanak Ukrajnának.

Az ukrán diplomata a Facebook oldalán osztotta meg a részleteket arról, amit állítása szerint egy meg nem nevezett “európai kollégával” folytatott beszélgetésről közölt.

A poszt szerint a tisztviselő azt mondja Kulebának, hogy elkezdett dolgozni azon, hogy Ukrajnát F-16-os vadászrepülőgépekkel lássa el.

“Tudja, mit kell tennie” – írta Kuleba beszélgetőpartneréről.

Január 20-án az USA németországi Ramstein légibázisán tartották a mintegy 50 ország védelmi minisztereinek újabb találkozóját, ahol a Kijevnek nyújtandó további segítségről tárgyaltak. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki videokapcsolaton keresztül szólalt fel a találkozón, arra kérte a nyugati katonai vezetőket, hogy gyorsítsák fel a tankok, tüzérségi és légvédelmi rendszerek Kijevbe történő szállítását. Emellett reméli, hogy a jövőbeni találkozókon F-16-os vadászgépeket és nagy hatótávolságú rakétákat kapnak.

A szállítások kérdése korábban a holland parlamentben folytatott viták során is felmerült. Később az ország miniszterelnöke, Mark Rutte azt mondta, hogy ez a kérdés jelenleg nem jöhet szóba, de hozzátette, hogy semmi sincs kizárva.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz katonai szóvivő is megerősítette Blahodatne település felszabadítását a Donbasszban

Egy Donyecktől mintegy hatvan kilométerre délkeletre fekvő település elfoglalásáról tett bejelentést kedden az orosz katonai szóvivő. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a...

Nem lenne praktikus – Nagy-Britannia nem szállít harci repülőgépeket Ukrajnának

Nagy-Britannia nem szállít korszerű harci repülőgépeket Ukrajnának, mert ez nem lenne "praktikus" a kiképzési idő hosszúsága miatt - közölte kedden Rishi Sunak brit miniszterelnök...

Kreml: Porosenko, Merkel és Hollande félrevezetésnek szánta a minszki megállapodásokat

A volt ukrán, német és francia vezető megerősítette, hogy Kijevnek az erőszakos megoldásra való felkészítését fedezendő írta alá a minszki megállapodásokat, ezért az orosz...