2023, március 28.
0.5 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva
Array

Chile újabb 12 vállalata lép be az orosz élelmiszerpiacra

Oroszország mezőgazdasági hatóságai hozzáadtak 12 chilei élelmiszeripari vállalatot az élelmiszer-beszállítói listához Chile-ből.

Ezek hallal és egyéb tenger gyümölcsei halászati termékekkel gazdagítják az élelmiszer-beszállítói listát. Az orosz hatóságok állat-egészségügyi ls higiéniai szempontból kifogástalan minősítéssel látták el az új beszállító cégeket, egyben a Vámunió (Belarusz, Oroszország, Kazakhsztán) egyéb országbéli piacaira is kilépnek ezen chilei cégek Oroszországon keresztül.

Mint ismeretes, Vlagyimir Putyin orosz elnök rendelettel tiltotta meg az Európai Uniós élelmiszer-importot, egy éves, határozott időtartamra, válaszul az Uniós szankciókra Moszkva ellen.  Az orosz miniszterelnök, Dmitrij Medvegyev jelentette be a szankciókat korábban, és nevesítette, hogy az orosz kormányzat által kitiltott termékek sorában a következők vannak: húsok (friss,hűtött, fagyasztott):marha, sertés, baromfi, hal, agráripari termékek: zöldségek, gyümölcsök, valamint tejtermékek. Érintett országok: Ausztrália, Kanada, E.U., USA, Norvégia.

Dél-Amerika mellett Kína és Afrika demonstrált nagy érdeklődést az orosz piacokra való intenzívebb belépésre és terjeszkedésre.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kép: az ukrán ENSZ delegáció, nem ukrán, hanem orosz tolmácsot hallgat

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-missziójának helyettes vezetője egy képet osztott meg a Twitteren, amely látszik, hogy az ukrán delegáció orosz tolmácsot hallgatva vesz részt az...

Der Spiegel: Németország leszállította a 18 Leopard 2 harckocsit Ukrajnának

A német kormány által Kijevnek ígért Leopard 2 harckocsikat leszállították Ukrajnának - írja a Der Spiegel magazin saját forrásaira hivatkozva. Mintegy két hónappal azután, hogy...

Az ukrán vezetés még tagadja, de katonáik beismerték Bahmut bekerítését a sajtónak

Az orosz egységek szinte teljesen körülzárták Artemivszk (Bahmut) városát - idézte a Strana.ua ukrán portál Jevhen Dikij volt Ajdar zászlóalj századparancsnokot. "Ha Bahmut most körülbelül...
spot_img

Videó