2023, március 24.
10.6 C
Budapest
7.5 C
Moszkva
Array

Az Admiral Vladimirsky elhagyta a kronshtadti anyakikötőjét és az Arktika felé hajózva megkezdte föld körüli kutatóexpedíciós-útját.

“A mai napon, hosszú szünet után, Oroszország újrakezdi a sarkvidéki kutatást és egy tudományos kutatóhajó fog hajózni az Északi Tengeren, és ezennel, első alkalommal nukleáris jégtörő nélkül” – mondta Viktor Chirkov az Orosz Föderáció Haditengerészetének Főparancsnoka.

Szentpétervár – A hajó az Admiral Vladimirsky, és 131 fős legénységgel hajózik, köztük 9 nő. Tegnap elhagyták Kronshtadt kikötőit az Arktika felé. A hajó a Balti Flotta tagja és a legénység között vannak az Orosz Tengerészeti Akadémia kadétjai is. Tegnap Viktor Chirkov az Orosz Föderáció Haditengerészetének Főparancsnoka búcsúztatta az Északi Sarkvidék felé induló hajót.

Az utolsó hasonló expedíció 1983-ban történt. A mostani során, az Admiral Vladimirsky keresztülszeli a Balti-Tengert, aztán az Északi Tengert és a Barents Tengert, majd a Csendes Óceán északi részét, keresztülhalad a Panama Csatornán, eléri az Atlanti Óceánt, majd a Brit Csatornán át visszatér az Északi Tenger déli vizeire, átszeli a Dán Szorost és visszatér a Balti Tengerre.

az Admiral Vladimirsky

Az expedíció 24,67O tengeri mérföldet fog hajózni, és öt orosz (Murmansk, Dixon, Tiksi, Petropavlovsk-Kamchatsky, Balti Flotta Admiralitása) valamint négy külföldi (Vancouver (Kanada, Corinto (Nicaragua), Havana (Kuba) és Brest (Franciaország) tengerészeti bázist fog folyamatosan hívni és tájékoztatni a helyzetéről és kutatási eredményeiről.

A hatalmas út során az Admiral Vladimirsky legénysége tengeri kutatásokat végez, hajózási térképeket pontosít, és navigációs leírásokat készít valamint rádió-navigációs berendezéseket tesztel.

“A fő feladatai az Admiral Vladimirsky-nak a következők: tudományos expedíciós kutatás,  megvizsgál további orosz tengerészeti bázisok létrehozására alkalmas helyeket, illetőleg az Északi Tengereken mélytengeri kutatásokat végez” – nyilatkozta Viktor Chirkov.

Az Admiral 125 nap alatt teszi meg az előírt 24,67O tengeri mérföldet, majd visszatér anya-kikötőjébe, Kronshtadt .

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...

Az oroszok cáfolták az ukrán sajtóhíreket, miszerint kivonultak Nova Kahovkából

Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója cáfolta az orosz katonák Novaja Kkhovkából (Nova Kahovka) való kivonulásáról szóló ukrán sajtóinformációkat. "Hivatalosan kijelentem, hogy Novaja Kahovkában,...
spot_img

Videó