2022, augusztus 11.
28.3 C
Budapest
25 C
Moszkva
Array

Az Admiral Vladimirsky elhagyta a kronshtadti anyakikötőjét és az Arktika felé hajózva megkezdte föld körüli kutatóexpedíciós-útját.

“A mai napon, hosszú szünet után, Oroszország újrakezdi a sarkvidéki kutatást és egy tudományos kutatóhajó fog hajózni az Északi Tengeren, és ezennel, első alkalommal nukleáris jégtörő nélkül” – mondta Viktor Chirkov az Orosz Föderáció Haditengerészetének Főparancsnoka.

Szentpétervár – A hajó az Admiral Vladimirsky, és 131 fős legénységgel hajózik, köztük 9 nő. Tegnap elhagyták Kronshtadt kikötőit az Arktika felé. A hajó a Balti Flotta tagja és a legénység között vannak az Orosz Tengerészeti Akadémia kadétjai is. Tegnap Viktor Chirkov az Orosz Föderáció Haditengerészetének Főparancsnoka búcsúztatta az Északi Sarkvidék felé induló hajót.

Az utolsó hasonló expedíció 1983-ban történt. A mostani során, az Admiral Vladimirsky keresztülszeli a Balti-Tengert, aztán az Északi Tengert és a Barents Tengert, majd a Csendes Óceán északi részét, keresztülhalad a Panama Csatornán, eléri az Atlanti Óceánt, majd a Brit Csatornán át visszatér az Északi Tenger déli vizeire, átszeli a Dán Szorost és visszatér a Balti Tengerre.

az Admiral Vladimirsky

Az expedíció 24,67O tengeri mérföldet fog hajózni, és öt orosz (Murmansk, Dixon, Tiksi, Petropavlovsk-Kamchatsky, Balti Flotta Admiralitása) valamint négy külföldi (Vancouver (Kanada, Corinto (Nicaragua), Havana (Kuba) és Brest (Franciaország) tengerészeti bázist fog folyamatosan hívni és tájékoztatni a helyzetéről és kutatási eredményeiről.

A hatalmas út során az Admiral Vladimirsky legénysége tengeri kutatásokat végez, hajózási térképeket pontosít, és navigációs leírásokat készít valamint rádió-navigációs berendezéseket tesztel.

“A fő feladatai az Admiral Vladimirsky-nak a következők: tudományos expedíciós kutatás,  megvizsgál további orosz tengerészeti bázisok létrehozására alkalmas helyeket, illetőleg az Északi Tengereken mélytengeri kutatásokat végez” – nyilatkozta Viktor Chirkov.

Az Admiral 125 nap alatt teszi meg az előírt 24,67O tengeri mérföldet, majd visszatér anya-kikötőjébe, Kronshtadt .

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Borell: az európaiaknak hajlandónak kell lenniük “fizetni” Ukrajna támogatásáért

Az Ukrajna Oroszország elleni küzdelemben való segítségnyújtásnak ára van Európa számára, amelyet a polgároknak hajlandónak kell lenniük megfizetni - mondta az EU külügyi vezetője....

Kína: Washington célja az ukrán konfliktus elhúzódása

Washington arra törekszik, hogy minél tovább elhúzódjon az ukrajnai konfliktus, hogy meggyengítse Moszkvát - mondta Kína oroszországi nagykövete. A TASZSZ orosz hírügynökségnek szerdán adott interjújában...

Vidáman pezsgőzött Klicskóval Kijevben a német miniszter, most bocsánatot kért

Nancy Faeser német belügyminiszter bocsánatot kért, miután július végi ukrajnai útja során egy pohár pezsgővel a kezében pózolt egy vidám fotón. "Megbántam a fotót" -...