2022, augusztus 19.
31.9 C
Budapest
24.2 C
Moszkva

Capital: Magyarország megismételte Oroszország trükkjét az arannyal

Mint a „Capital” nevű francia kiadvány megírja: Magyarország növelni kezdte a nemesfémek arányát arany- és valutatartalékaiban. Amivel követi Oroszország példáját.

Az utóbbi néhány évben Magyarország háromszorosára növelte aranytartalékait. Budapest mintegy 3 milliárd eurót fektetett be a nemesfémbe – 63 tonna aranyat vásárolva.

Mint a francia „Capital” c. kiadvány elemzői megírják, ily módon Magyarország, megismételve Oroszország trükkjét az arannyal, a világ 40 azon vezető állama közé került, amelyek a legnagyobb aranytartalékkal rendelkeznek.

A cikk szerzői kitértek arra, hogy a magyar politikai vezetés, az orosz manőverrel akarja megvédeni tartalékait az esetleges geopolitikai megrázkódtatásoktól. És pont az arany számít a legkevésbé kockázatos befektetésnek.

Mint ahogy a „PolitRussia” a francia lapot fordítja, a drágafémek léte erősíti az ország stabil pénzügyi rendszerébe vetett bizalmat.

Korábban szó volt arról, hogy az arany világpiaci árának köszönhetően lehetővé vált, hogy az orosz Központi Bank 2019 júniusa és 2020 júniusa között növelje aranytartalékait.

Oroszország csökkentette az amerikai dollár részarányát az ország tartalékaiban, miközben a drágafémekét 23 %-ra emelte. A Sina kínai elemzői szerint kezdi meghozni gyümölcseit a dollármentesítés orosz politikája.

Ha a világ legnagyobb országai tömegesen kezdenek bele a dollármentesítés politikájába, ez az elemzők meglátása szerint veszélybe sodorja majd az amerikai fizetőeszköz, mint tartalékvaluta szerepét.

NewsFront

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...

Videózott a kanadai zsoldos az ukrán fronton, majd elmenekült Ukrajnából

A nemrégiben Herszon közelében végrehajtott bevetés - amelyet részben a National Post rendelkezésére bocsátott, a harci káoszról készült egyperces videófelvétel is megörökít - Paul...