2023, március 24.
10.1 C
Budapest
6.1 C
Moszkva

Capital: Magyarország megismételte Oroszország trükkjét az arannyal

Mint a „Capital” nevű francia kiadvány megírja: Magyarország növelni kezdte a nemesfémek arányát arany- és valutatartalékaiban. Amivel követi Oroszország példáját.

Az utóbbi néhány évben Magyarország háromszorosára növelte aranytartalékait. Budapest mintegy 3 milliárd eurót fektetett be a nemesfémbe – 63 tonna aranyat vásárolva.

Mint a francia „Capital” c. kiadvány elemzői megírják, ily módon Magyarország, megismételve Oroszország trükkjét az arannyal, a világ 40 azon vezető állama közé került, amelyek a legnagyobb aranytartalékkal rendelkeznek.

A cikk szerzői kitértek arra, hogy a magyar politikai vezetés, az orosz manőverrel akarja megvédeni tartalékait az esetleges geopolitikai megrázkódtatásoktól. És pont az arany számít a legkevésbé kockázatos befektetésnek.

Mint ahogy a „PolitRussia” a francia lapot fordítja, a drágafémek léte erősíti az ország stabil pénzügyi rendszerébe vetett bizalmat.

Korábban szó volt arról, hogy az arany világpiaci árának köszönhetően lehetővé vált, hogy az orosz Központi Bank 2019 júniusa és 2020 júniusa között növelje aranytartalékait.

Oroszország csökkentette az amerikai dollár részarányát az ország tartalékaiban, miközben a drágafémekét 23 %-ra emelte. A Sina kínai elemzői szerint kezdi meghozni gyümölcseit a dollármentesítés orosz politikája.

Ha a világ legnagyobb országai tömegesen kezdenek bele a dollármentesítés politikájába, ez az elemzők meglátása szerint veszélybe sodorja majd az amerikai fizetőeszköz, mint tartalékvaluta szerepét.

NewsFront

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...

Az oroszok cáfolták az ukrán sajtóhíreket, miszerint kivonultak Nova Kahovkából

Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója cáfolta az orosz katonák Novaja Kkhovkából (Nova Kahovka) való kivonulásáról szóló ukrán sajtóinformációkat. "Hivatalosan kijelentem, hogy Novaja Kahovkában,...
spot_img

Videó