2022, október 4.
10.6 C
Budapest
11 C
Moszkva

Az ukrán hadsereg először vetett be amerikai rakétarendszert a Donbasszban

Az ukrán hadsereg amerikai fegyvereket is használatba vett.

Az ukrán hadsereg most először mért csapást a donyecki néphadsereg állásaira, Ukrajnának nemrég szállított amerikai fegyverekkel.

Így az Avia.pro hírügynökség értesülései szerint az ukrán hadsereg legalább egy lövést leadott a „TOW” nevű amerikai tankelhárító rakétarendszerből. Ennek következtében a Donyecki Népköztársaság (DNR) Népi Milíciájának veszteségei és sebesültjei vannak.

A kapott információ szerint az ukrán fegyveresek tüzet nyitottak a Donyecktől nem messze elterülő Krasznij Partyizan település területére. Ennek során aknavetőkből lőttek, de legalább egy lövést leadtak a „TOW” rakétakilövő rendszerből is.

Objektív forrásból származó értesülés szerint ezt a fegyvert a Donbasszban most először vetették be. Ennek során szakértők nem zárják ki, hogy a NATO instruktorainak felügyeletével mérték ezt e csapást a DNR Népi Milíciájának állásaira. Ezek az instruktorok egyébként pár napja érkeztek Ukrajnába.

A legutolsó hírek szerint az ukrán hadsereg tüzérségi támadása következtében legalább egy donyecki katona életét vesztette, míg három másik, különböző súlyosságú sérüléseket szenvedett.

Ezzel kapcsolatban kijevi részről eddig egyelőre nem kommentálták a hírt – írja a NewsFront.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...

Az ukránok betörtek az LNR területére, de tűzzsákba kerültek

A Luganszki Népköztársaság területén lévő ukrán csapatok "tűzzsákba" kerültek - közölte Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője. "Sikerült nekik (az ukrán csapatoknak - a...