2023, április 1.
11.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

Az ukrán hadsereg először vetett be amerikai rakétarendszert a Donbasszban

Az ukrán hadsereg amerikai fegyvereket is használatba vett.

Az ukrán hadsereg most először mért csapást a donyecki néphadsereg állásaira, Ukrajnának nemrég szállított amerikai fegyverekkel.

Így az Avia.pro hírügynökség értesülései szerint az ukrán hadsereg legalább egy lövést leadott a „TOW” nevű amerikai tankelhárító rakétarendszerből. Ennek következtében a Donyecki Népköztársaság (DNR) Népi Milíciájának veszteségei és sebesültjei vannak.

A kapott információ szerint az ukrán fegyveresek tüzet nyitottak a Donyecktől nem messze elterülő Krasznij Partyizan település területére. Ennek során aknavetőkből lőttek, de legalább egy lövést leadtak a „TOW” rakétakilövő rendszerből is.

Objektív forrásból származó értesülés szerint ezt a fegyvert a Donbasszban most először vetették be. Ennek során szakértők nem zárják ki, hogy a NATO instruktorainak felügyeletével mérték ezt e csapást a DNR Népi Milíciájának állásaira. Ezek az instruktorok egyébként pár napja érkeztek Ukrajnába.

A legutolsó hírek szerint az ukrán hadsereg tüzérségi támadása következtében legalább egy donyecki katona életét vesztette, míg három másik, különböző súlyosságú sérüléseket szenvedett.

Ezzel kapcsolatban kijevi részről eddig egyelőre nem kommentálták a hírt – írja a NewsFront.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...

Morawiecki: Kijev 100 Rosomak páncélozott harckocsit vásárol Varsótól uniós és amerikai támogatásból

Ukrajna 100 Rosomak páncélozott személyszállító járművet fog vásárolni Lengyelországtól - jelentette be a lengyel miniszterelnök. "Az ukrán hadsereg 100 Rosomakot fog vásárolni tőlünk, amelyeket Siemianowice...
spot_img

Videó