2023, február 1.
3.4 C
Budapest
0.1 C
Moszkva

A gyengébb rubel miatt özönlenek a turisták Oroszországba

13. 7%-al emelkedett az Oroszországba érkező turisták száma 2015-ben, amikor 2.93 millióan látogattak el a Föld legnagyobb országába. A legtöbb vendég Kínából, Németországból és az Egyesült Államokból érkezett – közölte a Szövetségi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva Irina Tyurina, az orosz turisztikai szövetség szóvivője az Interfax hírügynökséggel.

Összesen 2.93 millió turista látogatott Oroszországba 2015-ben, amely 13.7%-os emelkedés az előző évhez képest. A látványos emelkedés elsődleges oka az orosz rubel árfolyamának csökkenése más fizetőeszközökhöz képest, amely lehetővé tette, hogy a külföldiek olcsóbban utazzanak Oroszországba. A rubel gyengélkedésének köszönhetően a minőségi moszkvai és szentpétervári szállásokat is megengedhetik maguknak a turisták – mondta a szóvivő.

A legtöbb látogató Kínából érkezett Oroszországba összesen 677 600, amely 65.3 százalékos emelkedést jelent. A képzeletbeli dobogó második helyén Németország szerepel, ahonnan 358 100 turista érkezett, 2.5 százalékkal többen, mint 2014-ben. A harmadik helyen a feszült amerikai-orosz viszony ellenére, az Egyesült Államok került, ahonnan 165 100 vendég érkezett Oroszországba, amely 2 százalékkal több az előző évhez képest.

Irán kimagasló

A turistaforgalom emelkedésének szempontjából Irán került az első helye, ahonnan 35 400 turistát regisztráltak, amely 106 százalékos emelkedés az előző évhez képest.

Spanyolország az egyetlen európai ország, ahonnan jelentősen, 31 százalékkal emelkedett a turistaforgalom Oroszországba. Az utazásszervezők ezt nem csak a kedvezőbb rubel-euro árfolyammal magyarázzák, hanem azzal is, hogy spanyol kormányzati szinten nem tapasztalható ellenséges hozzáállás Oroszországgal szemben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz katonai szóvivő is megerősítette Blahodatne település felszabadítását a Donbasszban

Egy Donyecktől mintegy hatvan kilométerre délkeletre fekvő település elfoglalásáról tett bejelentést kedden az orosz katonai szóvivő. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a...

Nem lenne praktikus – Nagy-Britannia nem szállít harci repülőgépeket Ukrajnának

Nagy-Britannia nem szállít korszerű harci repülőgépeket Ukrajnának, mert ez nem lenne "praktikus" a kiképzési idő hosszúsága miatt - közölte kedden Rishi Sunak brit miniszterelnök...

Kreml: Porosenko, Merkel és Hollande félrevezetésnek szánta a minszki megállapodásokat

A volt ukrán, német és francia vezető megerősítette, hogy Kijevnek az erőszakos megoldásra való felkészítését fedezendő írta alá a minszki megállapodásokat, ezért az orosz...