2022, augusztus 12.
23.2 C
Budapest
20 C
Moszkva
Array

Büntethető lesz a homoszexualitás népszerűsítése Szentpéterváron

SzentpétervárSzentpéterváron hamarosan büntethető lesz a homoszexualitás népszerűsítése: a városvezetők november 30-án tartanak végszavazást a múlt héten elsőre nagy többséggel elfogadott helyi jogszabályról, amelyet bírál a brit és az amerikai külügyminisztérium, illetve a jogvédő szervezetek is. A kiskorúak körében deviáns magatartásformákat népszerűsítőkre 3000 rubelig (22 ezer forint), vállalatokra pedig 50 ezer rubelig (368 ezer forint) terjedő bírságot szabhatnának ki – írta internetes oldalán a RIA Novosztyi orosz hírügynökség. “A törvénynek az az üzenete, hogy a homoszexualitás elfogadhatatlan, vagy a pedofíliához hasonló bűncselekmény, téves” – hangsúlyozta szerdai közleményében a brit külügyminisztérium. London szerint a jogszabály ellentétes Oroszországnak az emberi jogok terén vállalt kötelezettségeivel. Az amerikai külügyminisztérium “komoly aggodalmát” fejezte ki a törvénytervezettel kapcsolatban, amely szerinte “korlátozza a melegek, biszexuálisok és transzszexuálisok szólás- és gyülekezési szabadságát”.

A kormányzó Egységes Oroszország párt által előterjesztett jogszabály ellen több alkalommal tartottak tiltakozó megmozdulást Szentpéterváron.
Egy, a melegek jogait védelmező szervezet honlapján (AllOut.org) aláírásgyűjtést indított a törvénytervezet ellen, amelyet eddig csaknem 200 ezren írtak alá.
Az orosz hatóságok azzal érvelnek, hogy a jogszabállyal a gyerekeket védenék az egyre népszerűbbé váló deviáns szexuális magatartásoktól. A készülő szentpétervári rendelkezésekhez hasonlóak már érvényben vannak Asztrahán és Rjazany területen.
Az egykori Szovjetunióban illegális volt a homoszexualitás, és az unió felbomlása után a diszkriminatív rendelkezést csak Borisz Jelcin orosz elnök idején oldották fel, 1993-ban. Ugyanakkor két évtizeddel a Szovjetunió felbomlása után is a lakosság körében még mindig tartja magát a “homofóbia”- írta a RIA Novosztyi.

 

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...

Az ukrán fegyveres erők több mint kétezer katonát veszítettek Szoledar közelében

Az ukrán hadsereg több mint kétezer embert vesztett a Szoledar melletti harcokban - közölte az orosz védelmi minisztérium a pénteki hadjelentésében. "A szövetséges erők Szoledar...

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...