2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Borrell nem megy házhoz a pofonért, covid-fertőzésre hivatkozva lemondta a pekingi útját

Josep Borrell az Európai Unió diplomáciai vezetője szerdán bejelentette, hogy pozitív lett a COVID-19 tesztje, ezért elhalasztotta április 13-15-re tervezett kínai látogatását.

“Pozitív lett a COVID-19 tesztem, ezért sajnos el kell halasztanom a kínai utazásomat. Jól érzem magam, és nincsenek tüneteim” – jelentette be Borrell a Twitteren.

Látogatása során találkozott volna Csin Gang kínai külügyminiszterrel és Li Csangfu nemzetbiztonsági miniszterrel, valamint civil szervezetekkel. Borrell egyelőre nem közölte, hogy mikorra ütemezhetik át kínai látogatását, amely Emmanuel Macron francia elnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke látogatását követné az országban.

Von der Leyent a kínai látogatása során egyértelműen háttérbe szorították az ellenséges politikája miatt. A francia elnökkel érkezett Pekingbe, de polgári járattal volt kénytelen hamarabb hazautazni, amelyről itt számoltunk be.

Annalena Baerbock német külügyminiszter csütörtökön kezdi meg hivatalos látogatását Kínában.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...

Az orosz légierő meghiúsította egy ukrán kommandós egység partraszállását a Krím félszigeten

Az orosz légierő meghiúsította az ukrán kommandósok partraszállási kísérletét a Krímben - közölte az orosz védelmi minisztérium szerda reggel közleményben. A védelmi minisztérium szerint egy...
spot_img

Videó