2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Ursulát megalázták Kínában: polgári járattal, dühöngve tért haza Pekingből

A kínai hatóságok gyakorlatilag figyelmen kívül hagyták az Európai Bizottság vezetőjét, Ursula von der Leyent, aki elkísérte Emmanuel Macron francia elnököt kínai látogatására – mondta Florian Philippot francia politikus, volt európai parlamenti képviselő és a Les Patriotes párt vezetője.

“Nulla fogadtatás, teljes semmibe vétel, még az országot is el kellett hagynia egy polgári utasoknak szánt járattal! Dühös volt! Csodálatos!” – írta a Twitteren.

Korábban a Politico című lap arról számolt be, hogy von der Leyen kínai látogatása során hideg fogadtatásban részesült, míg Macront teljes tiszteletadással fogadták.

Mint a kiadvány megjegyezte, az Európai Bizottság vezetőjét Kína környezetvédelmi minisztere fogadta, ami nem felel meg von der Leyen rangjának. Ráadásul a francia elnök sokkal gyakrabban találkozott Hszi Csin-ping kínai vezetővel, míg Peking úgy döntött, hogy a lehető legnagyobb mértékben elhatárolódik von der Leyentől és az ő Kína-ellenes retorikájától.

Macron április 5-8. között járt Kínában.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó