2022, november 27.
4.3 C
Budapest
-5.2 C
Moszkva

Borrell is ellenzi az oroszok teljes kitiltását az Európai Unióból

Josep Borrell, az EU magas rangú diplomatája kijelentette, hogy nem támogatja, hogy minden orosz állampolgárnak tiltsák meg a beutazást az unióba, amit egyes tagállamok szorgalmaznak.

Egy hétfői spanyolországi politikai fórumon felszólalva “ellentmondásosnak” nevezte a javaslatot, és azt mondta, hogy az EU-nak célzottabban kellene szankciókat alkalmaznia Oroszországgal szemben.

Az ukrán vezetés hangosan kiállt amellett, hogy Oroszországot úgy büntessék, hogy az orosz állampolgárok számára a legtöbb vízum kiadását megszüntetik. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök még ennél is tovább ment, és azt javasolta, hogy az orosz állampolgárokat ki kellene utasítani az EU-ból, függetlenül attól, hogy hogyan viszonyulnak kormányuk politikájához. Azok, akik félnek attól, hogy visszatérnek hazájukba, menedékjogot kérhetnének – mondta.

Néhány ország, például Finnország és Észtország, már kezdeményezte az oroszok vízumkiadásának korlátozását, más tagállamok, nevezetesen Németország és Ciprus azonban ellenezték ezt az elképzelést. Az EU közölte, hogy mérlegeli, milyen álláspontot képviseljen az oroszok vízummal kapcsolatban.

Moszkva szerint az ilyen korlátozások azt bizonyítják, hogy egyes uniós országok politikáját oroszellenes idegengyűlölet vezérli.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...