2022, december 6.
5.1 C
Budapest
-10.8 C
Moszkva

Az orosz hadsereg 24 óra alatt mintegy 200 ukrán nacionalistát likvidált

Az orosz hadsereg az elmúlt 24 órában csapásokat mért ukrán erők állásaira Zaporizzsja és Mikolajiv megyében, valamint a Donyecki Népköztársaságban és mintegy 200 nacionalistát semmisíttettek meg – közölte hétfőn a védelmi minisztérium.

“Az orosz légierő nagy pontosságú fegyverei eltalálták a 102. Területvédelmi Dandár parancsnoki állását a Zaporizzsjai területen lévő Poltavka falu közelében. Akár 30 nacionalista és 14 katonai felszerelés is megsemmisült” – áll a jelentésben.

A Mikolajivi területen az ukrán fegyveres erők 28. gépesített brigádjának harcálláspontjai ellen Lupareve falu közelében végrehajtott koncentrált tűztámadás több mint 50 nacionalistát és hét egység páncélozott és speciális célú járművet semmisített meg.

A DNR-ben pedig az orosz erők csapást mértek a 72. gépesített dandár állásaira Zaitseve (Zajcevo) közelében, a 112. területvédelmi dandárra Artemivszk közelében és a 101. területvédelmi dandárra Yakovlivka (Jakovlevka) közelében. Ezek az egységek 100 embert, két harckocsit és 15 járművet vesztettek.

A tüzérség a maguk részéről a DNR, a Mikolajivi és a Harkovi területen lévő állásokban két szakasz Grad rakéta-sorozatvető rendszert, három szakasz Giacint-B löveget és két szakasz D-30-as tarackot szorítottak vissza.

Összesen 142 területen a hadműveleti és a hadsereg légiereje, a rakétaerők és a tüzérség nyolc ukrán parancsnoki állást, valamint élőerőt és katonai felszereléseket, köztük hat lőszerraktárat, egy Sz-300 rendszer irányítóállomását, egy Buk-M1 indítóállást és egy amerikai rakétaelhárító radarrendszert talált el.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet folytat Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.