2023, február 1.
4.2 C
Budapest
0 C
Moszkva

Borrell: az EU leküzdötte az orosz energiafüggőségét

Josep Borrell, az Európai Unió diplomáciai vezetője szerint a blokk teljesen leküzdötte az energiafüggőségét Oroszországtól.

“Néhány hónap alatt megszüntettük az Oroszországtól való energiafüggőséget, amelyet éveken át felépítettünk” – mondta az El Diario című lapban vasárnap megjelent interjúban.

“Az emelkedő árak rendkívül feszült szakaszán mentünk keresztül, de visszatértek a háború előtti értékekhez” – mondta Borrell a spanyol lapnak. “Ismét a háború előtti áron vagyunk a megawattóra gázzal, ami már akkor is nagyon magas volt. <…> De az augusztusi brutális csúcsot nagyrészt a spekulációs feszültségek okozták a piacokon” – érvelt.

Az energiapiaci feszültségeket már nem lehet az ukrajnai helyzetnek tulajdonítani – mondta Borrell. “Ez egy strukturális problémája az energiának, és különösen a gázárak és a villamosenergia-árak közötti összefüggésnek” – tisztázta.

Remélhetőleg az Európai Bizottság hamarosan javaslatot terjeszt elő a helyzet orvoslására – mondta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz katonai szóvivő is megerősítette Blahodatne település felszabadítását a Donbasszban

Egy Donyecktől mintegy hatvan kilométerre délkeletre fekvő település elfoglalásáról tett bejelentést kedden az orosz katonai szóvivő. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a...

Nem lenne praktikus – Nagy-Britannia nem szállít harci repülőgépeket Ukrajnának

Nagy-Britannia nem szállít korszerű harci repülőgépeket Ukrajnának, mert ez nem lenne "praktikus" a kiképzési idő hosszúsága miatt - közölte kedden Rishi Sunak brit miniszterelnök...

Kreml: Porosenko, Merkel és Hollande félrevezetésnek szánta a minszki megállapodásokat

A volt ukrán, német és francia vezető megerősítette, hogy Kijevnek az erőszakos megoldásra való felkészítését fedezendő írta alá a minszki megállapodásokat, ezért az orosz...