2023, február 4.
5.7 C
Budapest
-1.8 C
Moszkva

Daily Mail: az Ukrajnába küldött brit tankok radioaktív temetővé változtathatják Európát

A nyugati tankok Ukrajnába történő szállítása radioaktív temetővé változtathatja Európát – írta Peter Hitchens, a Daily Mail rovatvezetője.

Véleménye szerint a tankok szállítása csak meghosszabbítja az ukrajnai konfliktust.

Hitchens a Nyugat döntését “a legnagyobb ostobaságnak” nevezte. A brit parlamenti képviselőket is bírálta, akik “nem emelték fel szavukat ezen lépés ellen”.

“Valószínűleg Európa nagy része radioaktív temetővé válhat” – írta.

A cikkíró arra a következtetésre jutott, hogy Nagy-Britanniának nem áll érdekében, hogy kövesse Washington politikáját az ukrán konfliktusban.

“Az értelmes és tisztességes külpolitika az, hogy segítsen a feleknek tartós kompromisszumot kötni. <…> Ehelyett tankokat küldünk. Ez olyan, mintha a tűzoltóság elkezdene tüzet gyújtani” – összegezte Hitchens.

Kijev hónapok óta követeli a páncélozott járműveket az offenzívájához. A brit hatóságok megígérték Ukrajnának a Challenger 2-t, míg Washington azt mondta, hogy egyelőre nem látja értelmét az Abrams tankok átadásának.

Mint Vlagyimir Putyin többször is hangsúlyozta, Oroszország soha nem utasította el a tárgyalásokat Ukrajnával, de a kijevi hatóságok maguk tiltották azt meg. Az elnök szerint Moszkva nem az ukrajnai konfliktus lendkerékének pörgetésére, hanem annak befejezésére törekszik. Ugyanakkor a nyugati országok egyre inkább arról beszélnek, hogy folytatni kell az ellenségeskedést, fegyverekkel kell felpumpálni Ukrajnát, és a fegyveres erők harcosait a saját területükön kell kiképezni.

A Kreml a maga részéről többször kijelentette, hogy a nyugati fegyverszállítások csak meghosszabbítják a konfliktust, és nem jelentenek jót Ukrajnának, a fegyverszállítmányok pedig az orosz hadsereg számára legitim célpontjává válik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....