2022, december 1.
3.8 C
Budapest
-13.8 C
Moszkva

Bloomberg: az USA az EU-t exportkorlátozások bevezetésére sürgeti Kínával szemben

Washington állítólag azt akarja, hogy Brüsszel ugyanazt a taktikát alkalmazza Pekinggel szemben, mint Moszkvával szemben.

Amerikai tisztviselők tárgyalnak az európai szövetségesekkel a Kínával folytatott kereskedelemben az exportkorlátozások szigorításának lehetőségéről – írja a Bloomberg az ügyet ismerő személyekre hivatkozva.

A névtelenséget kérő források szerint a Fehér Ház arra ösztönzi az EU-t, hogy a most Oroszországgal szemben alkalmazott megközelítést alkalmazza Kínára is, a transzatlanti információmegosztás és a végrehajtás összehangolása révén.

Erre akkor kerül sor, amikor az Egyesült Államok és az EU tisztviselői a december elejére tervezett következő magas szintű kereskedelmi fórumuk napirendjéről tárgyalnak.

A források szerint Brüsszel nem hajlik arra, hogy Kínát ugyanúgy kezelje, mint Oroszországot, a források szerint az uniós tisztviselők másként látják a körülményeket.

Több uniós tagállam a jelentések szerint óvakodik Washington azon törekvéseitől, hogy a decemberi fórumot Kína-ellenes találkozóvá változtassa, és ehelyett inkább a pozitív kétoldalú napirendre összpontosítana. Lehet azonban lehetőség, hogy olyan árukkal foglalkozzanak, amelyeket Peking katonai képességeinek növelésére használhat – tették hozzá a források.

Egyelőre nem világos, hogy a téma szóba kerül-e majd, amikor Katherine Tai, az Egyesült Államok kereskedelmi képviselője hétfőn találkozik az EU kereskedelmi minisztereivel, akik Prágában tartanak informális találkozót.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...