2023, február 4.
4 C
Budapest
-0.4 C
Moszkva

Ursula: az EU által valaha nyújtott legnagyobb pénzügyi támogatást kapja Ukrajna

Az Európai Unió még ebben a hónapban átutalja Ukrajnának a makroszintű pénzügyi támogatás első részletét – írja az RBK Ukrajna.

Ezt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke mondta a svédországi Kirunában tartott sajtótájékoztatóján.

“Továbbra is támogatni fogjuk Ukrajnát. Januárban kezdjük a makroszintű pénzügyi támogatás első, 18 milliárd eurós részletével. Ez a legnagyobb makroszintű pénzügyi támogatási csomag, amelyet Európa valaha nyújtott a partnerországoknak” – mondta.

Tavaly decemberben az EU tagállamai támogatták, hogy Ukrajnának 2023-ig 18 milliárd euró makroszintű pénzügyi támogatást nyújtsanak.

Az MFA+ hitelprogram számos feltétel teljesítését feltételezi, és nem kapcsolódik az IMF monitoring programjához, amelyet szintén decemberben hagytak jóvá Ukrajna számára.

Megjegyzendő, hogy az EU 2022-re is már 7,2 milliárd euró makroszintű pénzügyi támogatást különített el Ukrajna számára.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...