2023, szeptember 21.
24.6 C
Budapest
17.8 C
Moszkva

Biden: Oroszország szüntesse be az Oroszország elleni támadást

Joe Biden amerikai elnök szerdán a litvániai Vilniusban tartott NATO-csúcstalálkozón tartott beszédében összekeverte Oroszországot és Ukrajnát. A baklövése alig néhány nappal azután történt, hogy az amerikai külügyminisztérium szóvivője hasonló nyelvbotlást követett el, amikor a jelenlegi konfliktusra utalt.

“Oroszország holnap véget vethetne ennek a háborúnak azzal, hogy kivonja erőit Ukrajnából, helyreállítja [sic] nemzetközi határait és beszünteti az Oroszország elleni, embertelen támadásait” – mondta Biden szerdán. “Úgy értem, Oroszország, Ukrajna ellen” – javította ki magát gyorsan.

Bidenről rengeteg felvétel készült, ahogyan nyilvánosan szerencsétlenkedik, amelyeket a sajtója megpróbált egy állítólagos gyermekkori dadogás maradványaként elsimítani. Két héttel ezelőtt, a Fehér Ház előtt tartott rögtönzött sajtótájékoztatón Biden zavarba ejtően azt állította, hogy Oroszország “elveszíti az iraki háborút”. Sok amerikai médium megpróbálta kivágni az “Irak” részt, amikor idézte őt, de a megjegyzéseit élőben is közvetítették, így nem lehetett elrejteni.

Hétfőn azonban az Axios nevű hírportál arról számolt be, hogy az amerikai elnök gyakran szidalmazza verbálisan a munkatársait. Még egy volt szenátusi tanácsadót is idéztek, aki egy 2012-es memoárjában úgy jellemezte Bident, mint egy “egomániás autokratát… aki eltökélte, hogy félelemmel irányítja a személyzetét”.

Biden gyakori dühkitörései miatt a kritikusok azt feltételezték, hogy az amerikai elnök talán demenciában szenved. Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök egy sor közelmúltbeli tweetjében “öreg, rothadó, demens csonknak”, valamint “beteg és szerencsétlen öregembernek” nevezte Bident.

Nem Biden azonban nem az egyetlen amerikai tisztségviselő, aki az ukrajnai konfliktussal kapcsolatban az utóbbi időben verbális baklövéseket követett el. Hétfőn Matthew Miller amerikai külügyminisztériumi szóvivő kétszer is kijelentette, hogy “Ukrajna stratégiai kudarca”, még akkor is, amikor a sajtótájékoztatón az újságírók közbeszóltak, hogy biztosan Oroszországra gondolt, ekkor is azt mondta, hogy Ukrajna stratégiai kudarca.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó