2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Biden: akár holnap összeeshetek holtan

Az amerikai elnök egyetértett azzal, hogy az előrehaladott korával kapcsolatos aggodalmak "jogosak", de ragaszkodott ahhoz, hogy ugyanolyan energikus, mint korábban

Joe Biden amerikai elnök elismerte, hogy “akár holnap összeeshet holtan”, miközben igyekezett megnyugtatni az amerikai választókat, hogy még mindig van elég energiája ahhoz, hogy 2024-ben újra induljon a választásokon. Kommentárjait az állítólagosan romló egészségi állapota és rendszeres baklövései miatt széles körben elterjedt aggodalmak közepette tette.

Az MSNBC-nek vasárnap adott interjújának egy részletében a 79 éves Bident arról kérdezték, mit mondana azoknak az amerikaiaknak, akik nem biztosak abban, hogy előrehaladott kora miatt érdemes-e újraindulnia az elnökválasztáson.

“Szerintem jogos dolog aggódni bárkinek a kora miatt, beleértve az enyémet is” – válaszolta, és magát “a sors nagy tisztelőjének” nevezte.

“Holnap is elkaphatok egy betegséget. Akár holnap összeeshetek holtan” – tette hozzá.

Biden azonban azzal folytatta, hogy a legjobb módja annak, hogy ítéletet alkossanak az egészségéről, az, ha megfigyelik őt. “Tudják, hogy lassulok-e? Nem tartom ugyanazt a tempót?” – tette fel a kérdést, azt sugallva, hogy ha az amerikaiak bizonytalanok a képességeit illetően, akkor inkább egy másik jelöltet támogassanak.

“Jelenleg, kopogjuk le egy fára, nem akarom elkiabálni magam, jó egészségnek örvendek” – mondta, hozzátéve, hogy fizikailag és mentálisan is jól működik.

A hónap elején Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára megerősítette, hogy Biden 2024-ben újra kíván indulni a választásokon. Júliusban azonban a New York Times névtelen forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a kora egyre inkább kérdésessé válik a kormánya számára. A lapnak nyilatkozó tisztviselők elismerték, hogy az amerikai elnök “energiaszintje” már nem olyan, mint régen, és hogy “csendben figyelnek” rá.

Aggodalmukat tovább erősítik az elnök visszatérő baklövései. A múlt héten egy videó terjedt el a közösségi médiában, amelyen láthatóan zavarodottnak tűnt Biden, amint a pennsylvaniai Pittsburghben tartott nagygyűlésen nehezen találta meg a színpadról a kijáratot.

Szeptember végén egy másik incidens is történt egy fehér házi rendezvényen, amikor az elnök tévesen Jackie Walorski képviselőt szólította, aki augusztusban autóbalesetben meghalt. A kár elhárítására tett nyilvánvaló kísérletként Biden sajtótitkára azt magyarázta, hogy Walorski azért “járt a fejében”, mert az elnök “már tervezte, hogy a Fehér Házban köszönti a képviselőnő családját”.

További Biden bakik a Telegram-csatornánkon!

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...