2022, december 6.
6.1 C
Budapest
-10.1 C
Moszkva

Medvegyev: Oroszország többszörösére növelte a fegyvergyártást

Többszörösére nőtt a fegyverek és különleges felszerelések gyártása Oroszországban – írta Telegram-csatornáján Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

Felvételt is közölt arról, hogy Nyizsnyij Tagilban a harckocsigyártást ellenőrizte az Uralvagonzavod vállalatnál, amely a legnagyobb páncélozott járműveket gyártó vállalat ezen a területen.

“Az ellenséges elemzések olvasása során többször találkoztam olyan állításokkal, hogy Oroszországban hamarosan elfogynak a haditechnikai eszközök és a keresett fegyverek. Mintha már mindent elhasználtak volna. Ne reménykedj. A fegyverek és különleges felszerelések gyártása minden területen sokszorosára nő: a tankoktól és ágyúktól a nagy pontosságú rakétákig és drónokig. Csak várj!” – jegyezte meg.

Az orosz fegyveres erők október 10-én, két nappal a Krími híd elleni terrortámadás után, amely mögött az orosz hatóságok szerint az ukrán különleges szolgálatok állnak, rakétacsapásokat indítottak. A csapások célpontjai energetikai, védelmi, katonai és kommunikációs létesítmények voltak országszerte, Harkovtól – Kijevig, Lembergtől – Ivano-Frankivszkig.

Azóta minden nap légicsapásokat jelentettek be ukrajnai régiókban, néha az egész országban. Volodimir Zelenszkij a múlt héten azt mondta, hogy az ország erőműveinek 40 százaléka megsemmisült, ami hatalmas áramkimaradásokhoz vezetett.

Oroszország február 24. óta folytat katonai műveletet Ukrajnában. Vlagyimir Putyin úgy fogalmazott, hogy célja “azoknak az embereknek a védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Szerinte a végső cél a Donbassz felszabadítása és az Oroszország biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.