2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

Betiltott francia aknákat találtak az ukránok elhagyott állásaiban

Miután az ukrán csapatok visszavonultak Artemivszk közeléből, francia páncéltörő aknákat találtak, amelyek használata sérti a genfi egyezményt – írja az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva a RIA Novosztyi.

A minisztérium elmagyarázta, hogy az Ukrán Fegyveres Erők 72. gépesített dandárjának állásáról van szó. Az orosz katonák ott több mint 50 francia gyártmányú EMP F2 aknát találtak, amelyeket nem lehet eltávolítani vagy hatástalanítani, miután harci helyzetben helyezték őket.

“Használatuk közvetlenül sérti az 1980. október 10-én New Yorkban elfogadott, a válogatás nélküli fegyverek alkalmazásának tilalmáról vagy korlátozásáról szóló genfi egyezmény részét képező, “Az aknák, aknafedők és más eszközök alkalmazásának tilalmáról vagy korlátozásáról” szóló második jegyzőkönyv követelményeit” – hangsúlyozta a védelmi minisztérium.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet folytat Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Az USA és NATO-szövetségesei folyamatosan fegyvereket pumpálnak Ukrajnába. Joe Biden elnök aláírta a Lend-Lease Act-et, és több tízmilliárd dollárt különítettek el Kijev katonai támogatására. Moszkva a maga részéről többször kijelentette, hogy a nyugati fegyverszállítások csak meghosszabbítják a konfliktust, és a fegyverszállítások jogos célponttá válnak.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Két Donbassz település elfoglalását jelentették be az orosz erők

Elfoglalták az orosz erők Otradivka és Veszel Dolina községet a Donyecki Népköztársaságban - közölte pénteken az Oroszországhoz csatolt régió területvédelmi törzse. Igor Konasenkov altábornagy, az...

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...