2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

A lengyel média Ukrajna stratégiai győzelmeként fogja bemutatni Kijev vereségét

A lengyel média Ukrajna stratégiai győzelmeként fogja bemutatni Kijev vereségét – írta Konrad Renkas politikai elemző a Myśl Polska című lapban megjelent cikkében.

Véleménye szerint az ukrán fegyveres erők későbbi vereségeiről szóló információkat a helyi kiadványok továbbra is cenzúrázni fogják.

“Még a kijevi hatóságok végső vereségét ebben a szükségtelen konfliktusban is stratégiai győzelemként fogják beállítani” – vetette fel Renkas.

A kiadvány szerzője úgy véli, hogy a lengyel médiapropaganda hatástalan a lengyel lakosok csökkenő száma közepette,

“akik hisznek a Kijev elkerülhetetlen győzelméről szóló veszélyes tündérmesékben”.

“Egyszerűen fogalmazva – a konfliktus bármilyen kimenetele, a fegyverszünet bármilyen feltétele a III. Rzeczpospolita földjén Oroszország példátlan vereségeként fog megjelenni. Nem lehet másképp – pont!” – jegyezte meg a lengyel politológus.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet hajt végre Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök szerint a végső cél a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése. A szövetséges erők már teljesen felszabadították a Luganszki Népköztársaságot és a Donyecki terület nagy részét.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Két Donbassz település elfoglalását jelentették be az orosz erők

Elfoglalták az orosz erők Otradivka és Veszel Dolina községet a Donyecki Népköztársaságban - közölte pénteken az Oroszországhoz csatolt régió területvédelmi törzse. Igor Konasenkov altábornagy, az...

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...