2022, augusztus 12.
28.4 C
Budapest
26 C
Moszkva
Array

Novorossija hírei röviden

– Novorossija hadserege meghaladta a 3O,OOO főt – tudatta közleményében a felkelő hadsereg főparancsnoksága.

– A felkelő hadsereg parancsnokásga csütörtökön közölte, hogy offenzívájukkal elérték az Azovi-tengert. Alexandr Zaharcsenko, a Donyecki Népköztársaság (DNR) miniszterelnöke hozzátette, hogy a felkelő sereg támadásának fő célpontja Mariupol kikötőváros.

– Az ukrán hadsereg és belügy i alakulatok elhagyták Marinupolt, de a Jobb szektorból verbuvált Nemzeti Gárda és a javarészt börtöntöltelékekből álló “Azov” ezred – Kolomojszkíj  magánhadserege-  ( Igor Kolomojszkíj milliárdos oligarcha, helyi kormányzó, székhelye Dnyepropetrovszk) a hírek szerint elbarikádozta magát a városban.

– Novoazovsk felől Mariupol ellen volnul Novorosszija serege. A lakók nagy része nem tudta elhagyni időben a várost, így az ostrom és az utcai harcok során jelentős veszteségre és számos áldozatra lehet számítani.

– A visszavonuló ukrán haderő a távolból továbbra is löveti Luhanszkot, Ilovajszkot, Torez és Makejevka településeket.

– Alexandr Zaharcsenko, a Donyecki Népköztársaság miniszterelnöke az állítólagos “orosz behatolásról”:

“Kijevben és a Nyugaton orosz katonai behatolásról beszélnek, hogy valahogyan igazolják a hatalmas veszteségeket, amiket az ukrán haderő elszenved naponta. Mi sosem titkoltuk, hogy sok orosz önkéntes van köztünk, akik segítsége nélkül nagyon nehéz lenne, nehezebb lenne harcolni” – mondta Zaharcsenko.

Az orosz önkéntesek között sok egykori hivatásos katona van. “Harcolnak köztünk most szolgáló katonák is, akik szabadságuk idején jöttek hozzánk… Ez csak az oroszokra jellemző” – mondta Zaharcsenko.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...

A zaporizzsjai atomerőmű elleni csapások elhárítását jelentették be az oroszbarát hatóságok

Az orosz légvédelem az éjszaka folyamán és csütörtök reggel visszaverte az ukrán fegyveres erők minden arra irányuló kísérletét, hogy dróncsapásokkal és nehéztüzérséggel támadják Enerhodar...

Borell: az európaiaknak hajlandónak kell lenniük “fizetni” Ukrajna támogatásáért

Az Ukrajna Oroszország elleni küzdelemben való segítségnyújtásnak ára van Európa számára, amelyet a polgároknak hajlandónak kell lenniük megfizetni - mondta az EU külügyi vezetője....