2023, március 28.
3.2 C
Budapest
5.4 C
Moszkva
Array

Novorossija hírei röviden

– Novorossija hadserege meghaladta a 3O,OOO főt – tudatta közleményében a felkelő hadsereg főparancsnoksága.

– A felkelő hadsereg parancsnokásga csütörtökön közölte, hogy offenzívájukkal elérték az Azovi-tengert. Alexandr Zaharcsenko, a Donyecki Népköztársaság (DNR) miniszterelnöke hozzátette, hogy a felkelő sereg támadásának fő célpontja Mariupol kikötőváros.

– Az ukrán hadsereg és belügy i alakulatok elhagyták Marinupolt, de a Jobb szektorból verbuvált Nemzeti Gárda és a javarészt börtöntöltelékekből álló “Azov” ezred – Kolomojszkíj  magánhadserege-  ( Igor Kolomojszkíj milliárdos oligarcha, helyi kormányzó, székhelye Dnyepropetrovszk) a hírek szerint elbarikádozta magát a városban.

– Novoazovsk felől Mariupol ellen volnul Novorosszija serege. A lakók nagy része nem tudta elhagyni időben a várost, így az ostrom és az utcai harcok során jelentős veszteségre és számos áldozatra lehet számítani.

– A visszavonuló ukrán haderő a távolból továbbra is löveti Luhanszkot, Ilovajszkot, Torez és Makejevka településeket.

– Alexandr Zaharcsenko, a Donyecki Népköztársaság miniszterelnöke az állítólagos “orosz behatolásról”:

“Kijevben és a Nyugaton orosz katonai behatolásról beszélnek, hogy valahogyan igazolják a hatalmas veszteségeket, amiket az ukrán haderő elszenved naponta. Mi sosem titkoltuk, hogy sok orosz önkéntes van köztünk, akik segítsége nélkül nagyon nehéz lenne, nehezebb lenne harcolni” – mondta Zaharcsenko.

Az orosz önkéntesek között sok egykori hivatásos katona van. “Harcolnak köztünk most szolgáló katonák is, akik szabadságuk idején jöttek hozzánk… Ez csak az oroszokra jellemző” – mondta Zaharcsenko.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó