2022, november 30.
5.9 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Az USA hülyére veszi Európát: tovább növelte az Oroszországból származó importot

Az Oroszországból származó amerikai import augusztusban elérte az 522,1 millió dollárt, ami 7,7 százalékkal magasabb a júliusi 484,8 millió dollárnál, és ez április óta az első havi növekedést jelenti – derül ki az amerikai statisztikai hivatal szerdán közzétett jelentéséből.

A növekedés annak ellenére következett be, hogy Joe Biden amerikai elnök ígéretet tett arra, hogy a nyersanyagkereskedelem korlátozásával “megsemmisítő csapást” mér Moszkvára.

Elemzők szerint Washington továbbra is profitál az Oroszország-ellenes szankciókból.

Miközben nyomást gyakorol az EU-ra, hogy mondjon le az Oroszországból származó szállításokról, az Egyesült Államok továbbra is több száz, nem szankcionált árufajtát vásárol.

“Van egy hallgatólagos megállapodás az amerikai kormány és az üzleti élet között: mi pöffeszkedünk, ti pedig Oroszországgal kereskedtek, ha nektek úgy tetszik. A szavaik nem találkoznak a tetteikkel” – mondta szerdán az orosz állami médiának Alekszandr Razsuvajev, a moszkvai Pénzügyi Elemzők felügyelőtanácsának tagja.

Eközben az amerikai áruk Oroszországba irányuló exportja augusztusban 19 százalékkal 66,8 millió dollárra esett vissza a júliusi 82,5 millió dollárról. Júniusban Oroszország 58 millió dollár értékben importált árukat, szemben a májusi 77,4 millió dollárral és az áprilisi 89,1 millió dollárral.

Az adatokból kiderül, hogy januártól augusztusig az USA összesen 12,1 milliárd dollár értékben importált árukat Oroszországból, míg az export mindössze 1,3 milliárd dollár volt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...