2023, szeptember 28.
14.3 C
Budapest
14 C
Moszkva

Az USA felszólította az amerikaiakat, hogy azonnal hagyják el Belaruszt

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma felszólította az amerikaiakat, hogy azonnal hagyják el Belaruszt, mert a litván határon egyes ellenőrző pontokat lezártak – közölte közleményében az USA minszki nagykövetsége.

“A Belaruszban tartózkodó amerikai állampolgároknak azonnal el kell hagyniuk az országot. Fontolják meg a távozást a Litvániával és Lettországgal fennmaradó határátkelőkön keresztül, vagy repülővel. Az amerikai állampolgárok nem léphetnek szárazföldi úton Lengyelországba Belaruszból. Ne induljanak Oroszországba vagy Ukrajnába” – hangsúlyozta az ügynökség.

Mint pontosítják, az ilyen előírásnak az az oka, hogy a belorusz hatóságok “továbbra is előmozdítják az Ukrajna elleni indokolatlan támadást, valamint önkényesen alkalmazzák a helyi törvényeket”. Emellett a diplomáciai képviselet a zavargások, a fogva tartás kockázatáról és a nagykövetség korlátozott lehetőségeiről nyilatkozott, hogy segítsen polgártársainak.

A litván kormány péntek óta ideiglenesen lezárta a belorusz határon lévő Shumskas és Tvärjacius ellenőrzőpontokat. Vilnius a lépést “a geopolitikai helyzet változásával, a nemzetbiztonságot fenyegető veszélyekkel és a csempészet megfékezésének szándékával” magyarázta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó