2022, december 1.
4.4 C
Budapest
-13.2 C
Moszkva

Az ukránok szerint csak félrevezetés az oroszok herszoni visszavonulása

Az ukrán déli hadműveleti parancsnokság úgy véli, hogy az orosz fegyveres erők visszavonulása Herszonból egy információs-pszichológiai művelet része lehet, amelynek célja Ukrajna fegyveres erőinek félrevezetése – mondta Natalja Gumenjuk, a déli hadműveleti parancsnokság szóvivője.

Még korai lenne az orosz csapatok kivonásáról beszélni Herszonból: az Oroszországi Föderáció fegyveres erőinek egy csoportosulása továbbra is a városban maradt, és további élőerőt vonnak be a térségbe” – mondta Zelenszkij tanácsadója, Mihajlo Podoljak a Reuters hírügynökségnek.

Hangsúlyozta, hogy Ukrajna a saját hírszerzésének hisz, nem a “hangszerelt” orosz nyilatkozatoknak.

“Ne essünk idő előtt eufóriába: bármit is mondanak az oroszok, csak a hivatalos információforrásokban bízzunk” – Jaroszlav Janusevics, a herszoni közigazgatás volt ukrán vezetője.

Szergej Szurovikin, az Ukrajnában harcoló orosz erők parancsnoka a nap folyamán bejelentette az orosz csapatok visszavonását Herszon megyében a Dnyeper (Dnyipro) folyó bal partjára.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...