2024, február 24.
11.3 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Az ukránok szerint csak félrevezetés az oroszok herszoni visszavonulása

Az ukrán déli hadműveleti parancsnokság úgy véli, hogy az orosz fegyveres erők visszavonulása Herszonból egy információs-pszichológiai művelet része lehet, amelynek célja Ukrajna fegyveres erőinek félrevezetése – mondta Natalja Gumenjuk, a déli hadműveleti parancsnokság szóvivője.

Még korai lenne az orosz csapatok kivonásáról beszélni Herszonból: az Oroszországi Föderáció fegyveres erőinek egy csoportosulása továbbra is a városban maradt, és további élőerőt vonnak be a térségbe” – mondta Zelenszkij tanácsadója, Mihajlo Podoljak a Reuters hírügynökségnek.

Hangsúlyozta, hogy Ukrajna a saját hírszerzésének hisz, nem a “hangszerelt” orosz nyilatkozatoknak.

“Ne essünk idő előtt eufóriába: bármit is mondanak az oroszok, csak a hivatalos információforrásokban bízzunk” – Jaroszlav Janusevics, a herszoni közigazgatás volt ukrán vezetője.

Szergej Szurovikin, az Ukrajnában harcoló orosz erők parancsnoka a nap folyamán bejelentette az orosz csapatok visszavonását Herszon megyében a Dnyeper (Dnyipro) folyó bal partjára.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Bloomberg: Magyarország blokkolta, hogy az EU közös nyilatkozatot adjon ki Ukrajnáról

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatot írjanak alá az ukrajnai orosz különleges hadművelet megindítása óta eltelt két év alkalmából - írja...

Felmérés: a franciák többsége nem akarja Ukrajnát az Európai Unióba

Ukrajna uniós csatlakozásának kilátása szinte egyöntetűen megosztja a francia társadalmat - derült ki a CSA kutatóintézet új felméréséből. A pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmények szerint...

Legalább 15 ezer ukrán menekült lett hajléktalan az Egyesült Királyságban, mert a támogatók kidobták őket

A brit kormány pénteken közzétett jelentése szerint legalább 15 000 ukrán menekült kért hajléktalansági támogatást, miután megromlott vagy véget ért a kapcsolatuk brit támogatóikkal. Január...
spot_img

Videó