2023, március 29.
3.2 C
Budapest
5.4 C
Moszkva

Az ukrán Herszon vezetése arra kérik Putyint, hogy csatolja Oroszországhoz a régiót

A herszoni regionális hatóságok arra kérik Putyint, hogy a régiót csatolja Oroszországhoz – írja a RIA Novosztyi.

A Herszon régió hatóságai kérni fogják Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy a régiót csatolja Oroszországhoz – közölte Kirill Sztremousov, a regionális katonai és polgári közigazgatás helyettes vezetője.

“Herszon városa Oroszország, nem jön létre a HNR (Herszoni Népköztársaság. – A szerk.) a Herszon régió területén, nem lesznek népszavazások. Egyetlen rendelet lesz, amely a herszoni regionális vezetésnek az Oroszországi Föderáció elnökéhez intézett felhíváson és kérésén alapul, hogy a régiót az Oroszországi Föderáció teljes jogú régiójaként ismerjék el” – mondta.

Oroszország február 24. óta folytat katonai hadműveletet Ukrajna demilitarizálására és nácimentesítésére. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”.

A védelmi minisztérium közleménye szerint a hadsereg teljesítette az első fázis fő célkitűzését – Ukrajna harci potenciáljának jelentős csökkentését. Az orosz védelmi minisztérium szerint a hadművelet fő célja Donbassz felszabadítása.

Az offenzíva eredményeként az orosz csapatoknak sikerült teljesen elvágnia Ukrajnát az Azovi-tengertől, valamint összekapcsolni a Herszon és Zaporizzsja régiók területeit a Donyecki Népköztársasággal.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó