2022, szeptember 25.
15 C
Budapest
7.4 C
Moszkva

Az ukrán Herszon vezetése arra kérik Putyint, hogy csatolja Oroszországhoz a régiót

A herszoni regionális hatóságok arra kérik Putyint, hogy a régiót csatolja Oroszországhoz – írja a RIA Novosztyi.

A Herszon régió hatóságai kérni fogják Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy a régiót csatolja Oroszországhoz – közölte Kirill Sztremousov, a regionális katonai és polgári közigazgatás helyettes vezetője.

“Herszon városa Oroszország, nem jön létre a HNR (Herszoni Népköztársaság. – A szerk.) a Herszon régió területén, nem lesznek népszavazások. Egyetlen rendelet lesz, amely a herszoni regionális vezetésnek az Oroszországi Föderáció elnökéhez intézett felhíváson és kérésén alapul, hogy a régiót az Oroszországi Föderáció teljes jogú régiójaként ismerjék el” – mondta.

Oroszország február 24. óta folytat katonai hadműveletet Ukrajna demilitarizálására és nácimentesítésére. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”.

A védelmi minisztérium közleménye szerint a hadsereg teljesítette az első fázis fő célkitűzését – Ukrajna harci potenciáljának jelentős csökkentését. Az orosz védelmi minisztérium szerint a hadművelet fő célja Donbassz felszabadítása.

Az offenzíva eredményeként az orosz csapatoknak sikerült teljesen elvágnia Ukrajnát az Azovi-tengertől, valamint összekapcsolni a Herszon és Zaporizzsja régiók területeit a Donyecki Népköztársasággal.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Borell: Putyin nem blöfföl a nukleáris fegyverekkel kapcsolatban, diplomáciai megoldás kell

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője szombaton a BBC-nek nyilatkozva úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fegyvereket is bevethet, ha Moszkva erőit...

Több száz külföldi zsoldost semmisített meg az orosz légierő

Az elmúlt 24 órában az orosz légierő mintegy 200 ukrán fegyverest és mintegy háromszáz külföldi zsoldost semmisített meg Mikolajiv térségében - közölte a védelmi...

Szijjártó: az egyetlen megoldás a béke

A problémákra, amelyekkel Európának szembe kell néznie a háború és a szankciók miatt, az egyetlen megoldás a béke - mondta a külgazdasági és külügyminiszter...