2022, november 26.
5.2 C
Budapest
-6.1 C
Moszkva

Oroszország visszavonja csapatai a Dnyeper bal partjára Herszonnál

Sojgu beleegyezett Szurovikin javaslatába, hogy vonják vissza a csapatokat a Dnyeper folyó bal partjára. A hadseregcsoport parancsnokságán, a védelmi tárcavezetőnek kamerák előtt tett bejelentésében Szurovikin azt hangoztatta, hogy az ukrán fegyveres erőknek tervei vannak a kahovkai vízerőmű alatti ártér elárasztására.

Az orosz különleges hadművelet parancsnoka, Szergej Szurovikin Szergej Sojgu védelmi miniszterhez intézett jelentésében azt mondta, hogy a helyzet stabilizálódott a különleges műveleti övezetben.

Elmondása szerint az ukrán hadsereg augusztus és szeptember között több mint 9500 halottat és sebesültet vesztett.

Ugyanakkor Herszon irányában az ellenség helyi kormányzati létesítményeket, iskolákat, kórházakat és más, társadalmilag fontos objektumokat támad.

“Herszont és a szomszédos településeket nem lehet teljes mértékben ellátni és működtetni, az emberek élete folyamatosan veszélyben van” – mondta.

Megjegyezte, hogy több mint 115 000 embert telepítettek ki a régióból.

Szurovikin hangsúlyozta, hogy az ukrán fegyveres erők folytatják a kahovkai gát lövését – ez áradást idézhet elő, és jelentős áldozatokkal járhat.

“Célszerű megszervezni a védelmet a Dnyeper folyó gátvonala mentén, annak bal partján” – mondta.

A védelmi miniszter egyetértett Szurovikin javaslatával.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...