2022, december 1.
5.5 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Az ukránok amerikai M777-es ágyúval megrongálták a zaporizzsjai atomerőmű épületét

A zaporizzsjai atomerőmű 1. számú speciális épületének tetőszerkezete az ukrán csapatok lövedékei miatt átszakadt – közölte Vlagyimir Rogov, a zaporizzsjai területi közigazgatás képviselője.

“Ez az épület az erőmű reaktorok friss fűtőanyagát tárolja” – írta Telegram-csatornáján, és fotókat csatolt a tároló kilyukadt tetejéről.

A Zaporizzsjai területi közigazgatás hangsúlyozta, hogy az Ukrán Fegyveres Erők tüzérségi csapást mértek egy amerikai M777-es ágyúból, amely a Dnyeper folyó Nikopollal szemközti partjáról indított tüzérségi csapást.

Korábban Rogov azt mondta, hogy a helyi hatóságok elkészítették az atomerőművet ért ukrán csapások összes bizonyítékát, és átadják azokat a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség missziójának. Az ukrán fegyveres erők naponta csapásokat mértek Energodarra és a város közelében található atomerőműre. Egy nappal korábban egy amerikai kamikaze drón zuhant le a különleges épület tetejére, amelynek célpontja egy kiégett üzemanyag-tároló volt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...