2023, március 31.
10.2 C
Budapest
0.4 C
Moszkva

Az ukrán védelmi miniszter azt mondja, készen áll a lemondásra

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter kijelentette, hogy kész lemondani, ha Volodimir Zelenszkij elnök úgy dönt.

Az Ukrajinszka Pravda portálnak adott interjújában elmondta, hogy nem beszélt arról, hogy távozna posztjáról, de készen áll bármilyen fejleményre. Szerinte egyetlen tisztviselő sem “örökké ül a székben”, és meg kell érteni, hogy ez a szakasz előbb-utóbb véget ér.

A miniszter ugyanakkor megjegyezte, hogy a személyzeti döntéseket ebben a helyzetben az államfő hozza meg.

“Ő (az elnök) tesz javaslatot a kinevezésre, és a Verhovna Rada nevezi ki. Ezért csak az ukrán elnök döntése alapján fogok ilyen vagy olyan döntéseket hozni” – idézték Reznyikovot.

A védelmi tárca vezetője szerint mostantól azt fogja tenni, amit Zelenszkij javasol neki.

Korábban a mai nap folyamán Jaroszlav Zseleznyak, a Golosz párt parlamenti parlamenti képviselője bejelentette, hogy lehetséges személyi változások történhetnek a kormányban.

Ez magában foglalja Reznyikovnak a védelmi minisztérium élén történő leváltását Kirill Budanovval a hírszerzési főigazgatóságról. A képviselő szerint az átrendeződés már ma este ismertté válhat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó