2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Zelenszkij: közel 1,5 millió fogyasztó van áram nélkül Ukrajnában

Ukrajna hat régiójában közel 1,5 millió fogyasztó maradt áram nélkül az energetikai infrastruktúrát ért csapások után – közölte Volodimir Zelenszkij hivatalának helyettes vezetője, Kirill Timosenko.

“Jelenleg a rakétacsapások következtében a Hmelnickij területen 672 000, a Mikolajivi régióban 188 400, a Volhínia régióban 102 000, a Cserkaszi régióban 242 000, a Rivne régióban 174 790, az Odesszai régióban pedig 10 500 előfizető van lekapcsolva” – pontosított.

Így a villamosenergia-ellátásból kikapcsolt előfizetők száma összesen több mint 1 millió 451 ezer ember.

Az orosz hadsereg október 10-én, két nappal a krími híd elleni ukrán terrortámadás után kezdett csapást mérni a kritikus ukrán infrastruktúrára. A Krími-híd elleni merénylet mögött az orosz hatóságok szerint az ukrán különleges szolgálatok álltak. Mint Vlagyimir Putyin elnök kijelentette, az átkelőn történt robbanással Kijev a legundorítóbb terrorista csoportokkal tette magát egy szintre. Az államfő hangsúlyozta, hogy “egyszerűen lehetetlen az ilyen jellegű bűncselekményeket megválaszolatlanul hagyni”.

A csapások Ukrajna-szerte, Harkovtól és Kijevig, Lembergtől és Ivano-Frankivszkig energetikai, védelmi, katonai és kommunikációs létesítményeket értek, nagymértékű áramkimaradásokat okozva.

Ma reggel Ukrajna-szerte légiriadó volt érvényben a média és a helyi hatóságok tájékoztatása szerint. A jelentések szerint Hmelnickij, Volhínia, Rivne, Kirovohrad, Cserkaszi, Mikolajiv és Odessza régiókban az energetikai infrastruktúrát érte csapás.

A regionális központokban és a régiók más városaiban is áramkimaradásokról érkeztek hírek. Az Ukrenergo energetikai vállalat később azt közölte, hogy a mai csapások következtében az ország villamosenergia-rendszerében keletkezett kár nagyobb lehet, mint az október 10-12-i csapások után.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...