2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Az orosz jegybank bemutatta a digitális rubel logóját (videó)

Az orosz jegybank csütörtökön bemutatta a digitális rubel logóját: ez egy kör alakú rubeljel, amely korall és skarlátvörös-fehér színekben készült – áll a szabályozó hatóság közleményében.

“A Bank Rosszija igazgatótanácsa jóváhagyta a nemzeti digitális valuta – a digitális rubel – logóját. Ez két, egymással összefüggő elemből áll: a rubel jelből és az azt keretező körből, amely egyrészt megismétli a hagyományos érme alakját, másrészt pedig – visszhangozza a Bank Rosszija logóját” – áll a közleményben. A logó fő színei a korall és a bíborvörös, valamint a fehér: fehér kép piros alapon és fordítva.

Megjegyzik, hogy ez a logó beépül a bank mobilalkalmazásaiba, amelyeken keresztül a felhasználók digitális pénztárcákat nyithatnak és digitális rubelekkel végezhetnek tranzakciókat.

A jegybank 2021-ben kezdte meg a digitális rubel létrehozásának munkálatait. Augusztus 1-jén hatályba léptek az oroszországi bevezetés jogi normáit rögzítő törvény főbb rendelkezései. A tervek szerint a valódi digitális rubelekkel végzett műveletek kísérleti tesztelése ebben a hónapban kezdődik, 13 bank korlátozott számú ügyfelének bevonásával.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...
spot_img

Videó