2023, március 22.
10.6 C
Budapest
3.4 C
Moszkva

Az orosz hadműveletek kezdete óta több mint 235 ezer menekült tért vissza Szíriába

Több mint 235 000 menekült tért vissza Szíriába, amióta az orosz légierő 2015 szeptember 30-án megkezdte hadműveleteit az országban – közölte Igor Szergejev a szíriai menekültek hazatérését szolgáló koordinációs személyzet vezető tisztje a TASzSz hírügynökségnek szerdán.

Összességében 235 576 menekült tért vissza Szíriába 2015 szeptember 30. után – mondta Szergejev. Hozzátette, hogy ez a szám 70 580 nőt és 119 000 gyereket foglal magában.

2018 július 18-án összesen 5 978 menekült tért vissza Líbiából, valamint 318-an tértek haza Jordániából a Nászib határátkelőhelyen keresztül.

Kedd délután óta összesen 280 menekült tért vissza Szíriába – tette hozzá.

A szír és az orosz hadsereg két humanitárius akciót szervezett, melyek során a szír lakosság 4.6 tonna élelmiszert kapott.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...

Nem megerősített felvétel jelent meg az első Leopard harckocsiról a Donbasszban

A közösségi médiában jelent meg egy felvétel, amelyről azt állítják, hogy Donbasszban látható az első német Leopard 2A4-es harckocsi. Nincs megerősítve a felvétel hitelessége. 10...

Scholz: a Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában

A Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában - figyelmeztetett Olaf Scholz német kancellár. Azt jósolta, hogy a harcok befejezése után a...
spot_img

Videó