2022, november 26.
5.2 C
Budapest
-6.1 C
Moszkva

Az EU szörnyű telek évtizede elé néz – mondta a belga energiaügyi miniszter

Tinne Van der Straeten belga energiaügyi miniszter szerint az EU az elkövetkező években “szörnyű” telektől szenvedhet, ha az unió vezetői nem tesznek azonnali lépéseket a szabályozatlan gázárakra vonatkozó árplafon bevezetése érdekében.

“A következő 5-10 tél szörnyű lesz, ha nem történik semmi” – tweetelte a miniszter.

“A forrásnál, európai szinten kell cselekednünk, és a gázárak befagyasztásán kell dolgoznunk”.

Van der Straeten szerint az árplafon 770 euróval (770 dollárral) segíthetne csökkenteni a megugró energiaszámlákat, aki szerint a gázárak és a villamosenergia-árak közötti kapcsolat sürgős reformra szorul.

Az EU vezetői most terveznek sürgősségi beavatkozást a 27 tagállamot tömörítő EU-ban a vállalkozások és a fogyasztók számára az egekbe szökő energiaszámlák leküzdésére.

“Az európai energiapiac csődöt mondott, és sürgős reformra szorul” – jelentette ki Van der Straeten.

“Sok család és vállalat számára ez már nem tartható fenn. A villamos energiát ugyanolyan olcsón termelik, mint tavaly, de rekordáron adják el. A reformmal a túlburjánzó túlnyereség ellen lépünk fel”.”

“A beszélgetések ideje lejárt, most már ideje dönteni” – mondta a miniszter.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...