2022, november 27.
4.1 C
Budapest
-5.5 C
Moszkva

Kuleba felszólította az IKEA-t, hogy indítsa be ukrajnai gyárait és üzleteit

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter felszólította az IKEA-t és más svéd vállalatokat, hogy folytassák tevékenységüket az országban.

“Arra kérem a svéd vállalatokat, hogy aktívan tanulmányozzák és folytassák tevékenységüket Ukrajnában. A Scania csoport például már most fokozza tevékenységét. Másoknak is követniük kellene a példájukat. Különösen az IKEA-nak, amely február 24. óta hat ukrajnai gyárat hagyott el – ideje visszatérni” – írta a külügyminiszter a Twitteren.

Kuleba többször bírálta azokat a nyugati vállalatokat, amelyek továbbra is Oroszországban tevékenykednek, miután Oroszország különleges katonai műveletet indított Ukrajna demilitarizálására és nácimentesítésére, és felszólította őket, hogy minél hamarabb hagyják el az orosz piacot.

A különleges művelet megkezdése után a nyugati országok több szankciócsomagot vezettek be Oroszország ellen. Számos vállalat bejelentette, hogy kivonul az orosz piacról és bezárja a gyártóüzemeit. Szergej Lavrov külügyminiszter megjegyezte, hogy azok a nyugati vállalatok, amelyek nem hajlandóak Oroszországgal együttműködni, óriási nyomás alatt tették ezt, de az ország meg fogja oldani a gazdasággal kapcsolatos összes problémát, amelyet a Nyugat okozott neki.

Az IKEA-t, a világ legnagyobb lakberendezési áruházát 1943-ban alapították Svédországban. 2000 óta a vállalat 26 üzletet nyitott Oroszország 13 régiójában.

Márciusban az IKEA bejelentette, hogy felfüggeszti az összes oroszországi értékesítését. Július 5-én a vállalat megkezdte az utolsó készleteinek online értékesítését Oroszországban, és augusztus 15-én fejezte be azt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...