2023, február 7.
-3.9 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Az EU elítélte Oroszországot az LMBTQ-propagandát betiltó törvények miatt

Az EU sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az orosz Állami Duma elfogadta az LMBT-propagandát tiltó és a külföldi ügynökökre további korlátozásokat bevezető törvényeket, és aggodalmát fejezte ki az állampolgársági törvény javasolt módosításai miatt.

“Az EU szolidaritását fejezi ki az emberi jogaiktól megfosztott orosz állampolgárokkal” – áll az Európai Külügyi Szolgálat közleményében.

Az EU szerint az új törvények “táplálják a homofóbiát, és erősítik a kritikus és alternatív diskurzusok elnyomását”.

A Duma csütörtöki plenáris ülésén törvényt fogadott el, amely megtiltja az LMBTQ, a pedofília és a nemváltoztatás népszerűsítését a médiában, könyvekben, filmekben és audiovizuális szolgáltatásokban és tiltottnak minősíti az ilyen információkat a gyermekek számára.

Ezen túlmenően a Duma elfogadott egy technikai törvényt, amely biztosítja, hogy a külföldi ügynökök nem szolgálhatnak a belügyminisztériumban és nem tarthatnak gyűléseket, valamint számos más korlátozást, többek között az iskolai oktatás tilalmát.

Ezen túlmenően a Duma módosításokat terjesztett elő, hogy megfosszák a megszerzett orosz állampolgárságtól a katonai szolgálat megkerülése és a dezertálás miatt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...