2023, február 2.
6.5 C
Budapest
-0.3 C
Moszkva

Putyin orosz katonák édesanyjaival találkozott

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken személyes találkozót tartott az orosz katonák édesanyjaival, köztük a jelenleg Ukrajnában harcoló katonáékkal. Az elnök elmondta, hogy az ország vezetése és ő személyesen is osztozik fájdalmukban.

Putyin kijelentette, hogy azért javasolta a találkozót a katonák édesanyjaival, mert meg akarta hallgatni a véleményüket, az első kézből származó tapasztalataikat és a frontvonalról kapott információkat.

“Rengeteg információ jut el hozzám különböző forrásokból, de az önök értékelései, véleménye, ötletei és javaslatai – ez teljesen más kérdés” – mondta Putyin, hozzátéve, hogy igyekszik majd elérni, hogy mindazt, amit a találkozón megbeszéltek, figyelembe vegyék és a való életben maximálisan felhasználják.

“Mindent megteszünk, hogy ne érezzék magukat cserbenhagyva, és mindent megteszünk, ami rajtunk múlik, hogy önök érezzék mellettük vagyunk” – jelentette ki az elnök.

Putyin elismeréssel szólt a nőkről, amiért valóban hősies fiatalembereket neveltek, megjegyezve, hogy elszántságuk a haza szolgálatára nem “bármilyen utasítás és erkölcsösítés”, hanem a szüleik által mutatott személyes példa eredménye.

Az orosz államfő kijelentette, hogy néha személyesen beszél telefonon a katonákkal, és néhányan közülük egyenesen meglepték őt a kötelességük teljesítéséhez való hozzáállásukkal. “Ez minden okot megad arra, hogy azt mondjam, ők hősök” – mondta Putyin.

Az elnök a továbbiakban megjegyezte, hogy “az élet sokkal összetettebb és sokrétűbb”, mint amit a média és az internet mutat, megjegyezve, hogy ott “egyáltalán semmiben sem lehet megbízni”, mert rendkívül sok a hamisítás, a hazugság és a csalás. “Az információ egyben fegyver is, és az információs támadások a hadviselés egyik leghatékonyabb formája”.

Az eseményt korábban Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője jelentette be, aki kifejtette, hogy a találkozót szabad beszélgetés formájában, meghatározott napirend nélkül tartják majd.

Putyin elnök szeptemberben részleges katonai mozgósítást rendelt el az egész országban, mondván, hogy mintegy 300 ezer tartalékos fegyverbe hívására van szükség az ukrajnai offenzíva segítése érdekében. Kifejtette, hogy azért van szükség a további emberekre, mert Moszkva de facto “a kollektív Nyugat hadigépezetével” áll szemben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Két amerikai rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők

Donyec környéki, valamint a donyecki régióban és Zaporozsje irányában folytatott orosz támadóműveletekről, valamint két amerikai gyártmányú sorozatvető Kramatorszk környékén történt megsemmisítésről számolt be egyebek...

Orosz tankvadász robotok érkeztek a Donbasszba (videó)

Négy Marker robot érkezett a Donbasszba, szigorúan a menetrend szerint - írta Telegram-csatornáján Dmitrij Rogozin, a Cár Farkasok különleges katonai tanácsadó csoport vezetője. "Megkezdjük a...

Erdogan: kockázatos a tankszállítás, ami nem segíti az ukrán konfliktus lezárását

A NATO egyes országainak döntése, hogy harckocsikat küldenek Ukrajnába, nagy kockázatú lépés, amely valószínűleg nem fog segíteni a konfliktus lezárásában - mondta Recept Tayyip...