2023, február 7.
-3.9 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

A kanadaiak fizetik Ukrajna gázszámláját

Ukrajna közel 350 millió dollárt kapott Kanadától, hogy földalatti tárolóit télire feltöltse gázzal – jelentette szerdán az ukrán média Denisz Shmihal miniszterelnökre hivatkozva.

Az ottawai kormány 12,7 milliárd hrivnyát (344 millió dollár) utalt át az ukrán állami tulajdonú Naftogaz gázipari vállalatnak – mondta, hozzátéve, hogy “Ukrajna korábban már megkapta ezt a pénzt a kanadai kormánytól”. Shmihal azt is megjegyezte, hogy “a mai [kormány]ülésen jóváhagyták az állami költségvetési források 2022-2023-as gázbeszerzésre való felhasználásának eljárását”.

Ezen a héten Kijev 200 millió eurót (208 millió dollárt) kapott Norvégiától ugyanerre a célra, és további 300 millió eurót vár, amelyet az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank finanszíroz, a korábban kötött megállapodás értelmében – mondta az ukrán miniszterelnök.

A finanszírozásra akkor kerül sor, amikor a kanadai és az uniós polgárok példátlan energiainflációval és megélhetési válsággal néznek szembe, és családok ezrei küzdenek az energiaszámlák kifizetésével.

Kanadában az elmúlt hónapokban drámaian megugrottak az áram- és gázára. Energiaelemzők arra figyelmeztetnek, hogy az ország háztartásai arra számíthatnak, hogy a számláik átlagosan 50% és 100% közötti mértékben emelkednek ezen a télen.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...