2022, december 5.
4.8 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Az EU-ban megállapodtak a 7. oroszellenes szankciócsomagról

Az EU Állandó Képviselők Bizottsága (Coreper) megállapodott az Oroszország elleni hetedik szankciócsomagról – közölte szerdán újságírókkal egy uniós intézményi forrás.

“A Coreper megállapodott a hetedik szankciócsomagról, beleértve az aranyembargót, a feketelista bővítését, valamint a pénzügyi és kereskedelmi szankciók frissítését” – mondta a forrás.

Európai források és médiabeszámolók szerint a hetedik szankciócsomag az Oroszországtól félkész termékek és törmelék formájában történő aranybeszerzés tilalmát tartalmazza. A kettős felhasználású termékek és technológiák listája bizonyos kategóriákkal egészül ki.

Az EU feketelistájára további 48 orosz állampolgár és szervezet kerül fel.

A szankciók az Oroszország és az orosz vállalatok pénzügyi műveleteinek korlátozására vonatkozó pontosításokat is tartalmaznak. Az Oroszországgal szemben jelenleg érvényben lévő valamennyi szankciót hat hónappal meghosszabbítják a határozat értelmében.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...