2022, június 27.
33 C
Budapest
31.6 C
Moszkva

Az ATV és a szakértője egy videójátékot elemez – nem ez az első beégésük

„A menekülő orosz katonákat is gyakorlatilag leszedik” – fogalmazott az ATV műsorában Sváby András. Kiderült: egy számítógépes játék felvételeit kommentálta.

Az ATV Heti Napló című műsorának egyik adásában Sváby András vendége Rácz András “Oroszország-szakértő” volt, akivel a műsorvezető fegyverkezési szempontból vizsgálta az orosz-ukrán háborút. A műsorban azonban Sváby egy olyan felvételt taglalt, amely az ATV videója alatti kommentelők, valamint a Mandiner által megkérdezett szakértő szerint is egy számítógépes játékból származik.

Az adás során Sváby András hangsúlyozta, hogy Rácz András Oroszország-szakértőnek 4-5 videót küldtek, amelyekből felkészülhetett. Mint a műsorvezető fogalmazott: „abból az elképesztő videóhalmazból, amit kapunk a különböző csatornákon keresztül,leválogattunk most négy-öt videót, ezt elküldtük önnek, tehát fel tudott ezekből készülni, ebből kérem szépen az első videót, hogy mutassuk meg. Itt azt fogjuk látni pillanatokon belül, […] hogy egy bayraktán vagy több bayraktán drónról lövik az orosz tankokat.”

Korábban szintén Sváby műsorában portálunkat próbálták álhírgyárként beállítani, egy olyan hírrel – a rubel árfolyamával – ami mindenki számára leellenőrizhető volt. Kiderült, hogy az ostoba műsorvezető 68 ismerőse is a lelkes követőink között van.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS