2022, december 1.
2.8 C
Budapest
-11.1 C
Moszkva

Az Apple blokkolta a legnagyobb orosz közösségi hálót, a VK-t

Az Apple AppStore hétfőn blokkolta az orosz VK által biztosított legtöbb alkalmazást, köztük az ország legnagyobb közösségi hálózati szolgáltatását, a VKontakt-ot. Az amerikai techóriás eddig nyilvánosan nem indokolta a lépést.

Az eltávolítás érintette a csoport VK Music, a Joula apróhirdetési rendszer, a Domclick ingatlanplatformot és más alkalmazásokat is. A VK holding (korábbi nevén Mail.ru Group) megerősítette az alkalmazások eltávolítását, biztosítva a felhasználókat, hogy a már telepített alkalmazások továbbra is működni fognak az Apple készülékein.

“A VK továbbra is fejleszt és támogat alkalmazásokat iOS-re. Szakértőink mindent megtesznek a felhasználói kényelem fenntartása és további javítása érdekében” – áll a vállalat közleményében, amely azonban elismeri, hogy a végfelhasználóknál problémák merülhetnek fel a fizetésekkel kapcsolatban.

Az Apple hallgatott az ügyben, és nem indokolta a VK alkalmazásainak eltávolítását.

Az orosz Digitális Ügyek Minisztériuma közölte, hogy hivatalos megkereséssel fordult a vállalathoz az alkalmazások eltávolításával kapcsolatban.

“A Digitális Ügyek Minisztériuma megkeresést küldött az Apple Inc-nek a VK alkalmazások és fejlesztői fiókok törlésének okairól, kiemelve az orosz vállalat által nyújtott szolgáltatások társadalmi jelentőségét és használatának mértékét” – közölte a minisztérium, hozzátéve, hogy miután a vállalat válaszol a megkeresésre, egy nem részletezett “cselekvési terv” következik.

Az alkalmazások AppStore-ból való eltávolítása miatt a VK részvényei zuhanni kezdtek az orosz tőzsdén, hétfőn több mint 20%-ot veszítettek. Az árfolyam azóta némileg erősödött, kedden több mint 7,5%-ot erősödött.

Az Orosz Hírek VK oldalát itt éred el.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...