2022, december 1.
5.5 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Az amerikai milliárdos elmondta, hogy miért nem működnek az oroszellenes szankciók

Washington Moszkva elleni szankciói arra kényszerítenek más országokat, hogy csökkentsék befektetéseiket az Egyesült Államokban, mert attól tartanak, hogy ők lesznek a következő célpont – mondta Ray Dalio milliárdos fedezeti alapkezelő a Der Spiegel című német lapnak adott interjújában.

A világ legnagyobb fedezeti alapjának, a Bridgewater Associatesnek az alapítója az Oroszország-ellenes szankciókról kérdezve azt mondta, hogy az intézkedések kudarcot vallanak, de Washington számára nincs más lehetőség.

“A szankciók az egyetlen fegyver, amelyet az USA bevethet. Eddig az orosz bruttó hazai termék csökkenése 15 százalék körüli volt. Ez elviselhető a lakosság számára. Putyinnak csak akkor lesz gondja a hatalomban maradással, ha a gazdaság még jobban összeomlik, mondjuk akár 40%-kal” – mondta Dalio.

Úgy vélte, hogy miközben a szankciók nem érik el közvetlen céljukat, vagyis Oroszország ukrajnai harci képességének korlátozását, a szankciók az Egyesült Államoknak is ártanak.

“Már most biztosra mondhatom, hogy a Nyugat is szenved a szankciók miatt. Más országok egyre inkább megválnak az amerikai államkötvényektől, mert attól tartanak, hogy úgy járhatnak, mint Oroszország. Ez eltolja az erőviszonyokat a világban” – érvelt a befektető.

Dalio arra számít, hogy az orosz-ukrán konfliktus drámai változásokat hoz az egész világ számára.

“Az egész dolog az 1938-as és 1939-es évekre emlékeztet, amikor a világ a második világháború küszöbén állt: két világhatalom áll egymással szemben, és különböző szövetségesek támogatják őket. Az, hogy India hogyan viselkedik, döntő lesz. Az ország kiállhat Oroszország gazdasága mellett, ha a Nyugat bojkottálja Moszkvát. Mindenesetre a minimális kereskedelmi korlátokkal és a tőke szabad áramlásával rendelkező globalizált világ ideje lejárt” – mondta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...