2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Az amerikai dollár árfolyama emelkedett a globális bizonytalanság hatására

Húszéves csúcsra emelkedett az amerikai dollár szerdán kora reggel a növekvő befektetői aggodalmak közepette, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök “nukleáris zsarolással” vádolta a Nyugatot, és elrendelte a tartalékos csapatok részleges mozgósítását az ország területi integritásának védelmére.

A dollár már a Federal Reserve szerdán későbbre várt újabb, valószínűleg agresszív kamatemelési döntése előtt is emelkedett. A hír 0,5%-kal a 2002 óta legmagasabb szintre emelte a zöldhasút a főbb globális devizákkal szemben.

Az amerikai dollár, amelyet a befektetők jellemzően biztonságos menedékeszköznek tekintenek, hajlamos erősödni, amikor a geopolitikai feszültség a piaci kockázati hangulatot terheli. Más biztonságos menedékként szolgáló eszközök, például az arany és a kötvények szintén emelkedtek.

Eközben az euró a korai kereskedésben 0,9885 dollárra esett vissza. A brit font szintén 1,1345 dollárra esett, és ezzel tovább növelte a visszaesést, miután a múlt héten 37 éves mélypontra esett a dollárral szemben. Az ázsiai piacok ismét a mínuszban voltak, megfordítva a keddi emelkedést.

Az olajárak az újbóli kínálattal kapcsolatos aggodalmak miatt meredeken emelkedtek, az irányadó Brent több mint 2,5%-kal hordónként 93 dollár fölé, az amerikai West Texas Intermediate (WTI) határidős jegyzése pedig 86,29 dollárra emelkedett.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...