2022, december 2.
3.7 C
Budapest
-8.8 C
Moszkva

Az amerikai delegáció is meghallgatta Lavrov beszédét

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter felszólalt a kelet-ázsiai csúcstalálkozón (ASEAN), ahol meghallgatta beszédét a Joe Biden elnök vezette amerikai delegáció is. Korábban a brit sajtó arról számolt be, hogy az amerikaiak ki fognak vonulni Lavrov beszéde alatt és ezt tervezi az EU és a brit delegáció is a következő G20 csúcs alatt.

Az eseményről készült fotót a külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova tette közzé Telegram-csatornáján. A felvételen az amerikaiak Bidennel együtt a teremben ülnek az orosz miniszter beszéde alatt.

Maga a csúcstalálkozó Zaharova szerint későn kezdődött – fél órát vártak Bidenre, és nem vártak tovább.

Az amerikai elnök előző reggel érkezett Phnom Penhbe, és sikerült lefoglalnia szokásos helyét. Megköszönte a házigazda kormánynak a csúcstalálkozó megszervezését, összetévesztette Kambodzsát Kolumbiával, majd arról beszélt, hogy meg kell védeni a “szabályokon alapuló rendet a fenyegető veszélyektől”.

A kelet-ázsiai csúcstalálkozó az ázsiai-csendes-óceáni térség vezetői közötti párbeszéd platformja a politikai alkalmazkodásról, a fejlesztésről és az országok közötti együttműködés előmozdításáról. A csoporthoz tartozik Brunei, Kambodzsa, Indonézia, Laosz, Malajzia, Mianmar, a Fülöp-szigetek, Szingapúr, Thaiföld és Vietnam, valamint a párbeszéd partnerei Oroszország, Ausztrália, Kína, India, Japán, Dél-Korea, Új-Zéland és az Egyesült Államok. Moszkva hagyományosan a többpólusú regionális biztonsági architektúra fontos elemének tekinti ezt a platformot.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...