2023, március 21.
18.4 C
Budapest
7.9 C
Moszkva

Amerikai képviselőnő: Oroszország megmutatta a világnak, hogy képes nélkülözni a dollárt

Az amerikai dollár elveszíti globális valuta státuszát, mivel Oroszország még a súlyos szankciók ellenére is megmutatja a világnak, hogy képes nélkülözni az amerikai dollárt és Washington barátságát – mondta vasárnap Marjorie Taylor Greene, Georgia Államot képviselő kongresszusi képviselőnő a közösségi médiában.

“Két évvel ezelőtt <…> a világbéke idejét éltük. Ma <…> a világháború küszöbén állunk. És az ártatlan áldozatok minden nemzet népe, akik adót fizetnek a hatalmon lévőknek. Az USA proxy-háborúja Oroszországgal Ukrajnában (egy nem NATO-országban) leginkább Kínának kedvez” – írta Twitter-fiókján.

“Elszívja a katonai erőforrásainkat, felhajtja az inflációt, árt a világkereskedelemnek, és az amerikaiak nem támogatják”.

“Ez azt is eredményezheti, hogy a dollár többé nem lesz a világ valutája. A saját arroganciánk és a nem NATO-tag Ukrajnában a demokrácia megmentéséért folytatott “harcunk” miatt a súlyosan szankcionált Oroszország bebizonyítja a világnak, hogy nincs szüksége az amerikai dollárra vagy barátságra a kereskedelemhez és a gyarapodáshoz” – hangsúlyozta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

A britek gyengített uránt tartalmazó lövedékeket adnak Ukrajnának

Az Egyesült Királyság "gyengített uránt tartalmazó páncéltörő lövedékeket" küld Ukrajnának - írja a Declassified UK. Annabel Goldie védelmi miniszter tegnap közölte ezt a Lord Hylton...

Varsó csatlakozni fog a közös lőszerbeszerzésről szóló európai uniós megállapodáshoz

Varsó csatlakozni fog az Ukrajna védelmi kapacitásainak növelését célzó közös lőszerbeszerzésről szóló európai uniós megállapodáshoz - jelentette be kedden Piotr Müller lengyel kormányszóvivő. Müller annak...

Moszkva közölte, hogy ez a négy ország biztosan nem lehet közvetítő a konfliktusban

Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország nem hivatkozhat a semleges közvetítő szerepére az ukrajnai békefolyamatban, mivel érintettek az Oroszországgal fennálló konfliktusban - közölte...
spot_img

Videó